HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik açıklamasına yanıt verdi.

Erdoğan’ın “Parlamento bunlarla ilgili kararı bana göndermiş olsaydı, ben bunu çoktan onaylardım” açıklamasına yanıt veren Demirtaş, “Erdoğan seçilirse beni idam ettireceğini söylüyor. 2018 Türkiye’sinde bir Cumhurbaşkanı adayının seçmene vaadine bakar mısınız? Ben canımı, halkımızın uğruna bin defa kurban ederim. Tek bir adım da geri atmam” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de  HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a yönelik “idam” sloganlarının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Selahattin Demirtaş'la ilgili “Şu anda tutulu mu bu adam, tutuklu, bitti. Bir an önce adalet kararını vermesi lazım aslında. Çünkü bu kadar insanın ölümüne neden olan birisini önce o ölenlerin ailelerine sormak lazım ‘ne düşünüyorsunuz?' Yasin Börü'nün annesine sormak lazım ‘ne diyorsunuz?' Yoksa bunların sırtında tabi maalesef küfe yok” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından miting alanından “idam” sloganları yükseldi. Erdoğan, “idam” sloganları üzerine “Parlamento, dedim ya size daha önce, parlamento bunlarla ilgili kararı bana göndermiş olsaydı, ben bunu çoktan onaylardım” açıklamasında bulundu.