HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında İzmir’deydi.

Konak Kadın Seçim Bürosu açılışına katılan Buldan, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Sevgili kadınlar, sevgili anneler 24 Haziran bizler açısından, Türkiye toplumu açısından önemli bir tarih olacak. Hepimizin kaderinin değişeceği bir tarih olacak. Hepiniz yeni bir yaşama merhaba diyeceksiniz. Bu değişimi biz kadınlar gerçekleştireceğiz. Biz kadınlar karar verdik. Biz kadınlar güle güle diyeceğiz, AKP’ye güle güle diyeceğiz, Recep Tayyip Erdoğan’a. 

AKP Hükümeti bu toplumun yarısını oluşturan biz kadınları yok sayıyor. Kadınların iradesini tanımayan bu anlayışa karşı biz de 24 Haziran’da AKP’yi tanımayacağız. Recep Tayyip Erdoğan’ı tanımayacağız. Tarlada çalışan, fabrikada çalışan, okullarda çalışan, yaşamın her alanında emek veren ve emeğinin karşılığını alamayan biz kadınları yok sayan bu zihniyeti tanımayacağız. 

Onlar bizi yok saydıkça, onlar bizi görmezden geldikçe, biz daha çok büyüyoruz, daha çok çoğalıyoruz. Kadınları görmeyen bu anlayış bizleri daha çok bir araya getiriyor. Bizleri mücadelemize daha çok bağlı kılıyor. Onlar bunu yaptıkça büyüyeceğiz. 24 Haziran tarihinde biz kadınlar sandıklardan çıkacağız, sandıklardan fışkıracağız. Tıpkı İzmir’in dağlarında açan çiçekler gibi. 24 Haziran’a kadar, kadınlar ev ev sokak sokak dolaşmalıdır. 

Bizim adayımız Edirne Cezaevinde. Sevgili Selahattin Demirtaş kadınların özgürlük mücadelesinde hep onların yanında oldu. Bir cumhurbaşkanı adayı düşünün çocukların hayatını kaybetmemesi için mücadele etti, kadınların eşitliği için mücadele etti. O yüzden bir oy HDP’ye bir oy Selahattin Demirtaş’a.

AKP'Yİ GÖTÜRECEK OLAN GÜÇ KADINLARDA

Bu ülkenin kadınlarının acı çekmeye tahammülü kalmadı. Biz kadınlara en çok yasak koyan AKP. Kadın cinayetleri en fazla AKP hükümeti döneminde yaşandı. İşte bundan güç alanlar sürekli kadınlara saldırlar. Onlar bizi evlere tıkmak istese de, sesimizi kesmek istese de, tıpkı bugün olduğu gibi HDP sokaklarda, kadınlar sokaklarda. Kadınlar “sokakları da, meydanları da terk etmeyeceğiz” diyorlar. İşte bunun için 24 Haziran bizler açısından kaderimizin belirleneceği bir tarih olacak. Kadınlar olarak daha güçlüğüz, daha inançlıyız. Bu inancımızı, bu gücümüzü 24 Haziran’da sandıklara götüreceğiz. Sandıklara biz kadınlar sahip çıkacağız. Kadınların sahip çıktığı sandıklardan kimse oy çalamaz. 

24 Haziran elbette ki kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinin taçlanacağı bir tarih olacak. Bunun için herkes seferber olsun, herkes mutlaka bir kişiyi ikna etsin. Eğer bunu başarabilirsek 24 Haziran'da kadınlar bu ülkeyi değiştirecek gücü bulacaktır. Bu ülkeyi değiştirecek hem gücümüz hem sözümüz var. 

AKP’yi götürecek olan güç kadınlardadır

Çok fazla zamanımız yok. Boş geçirecek bir anımız yok. Her anımızı değerlendirmeliyiz. Kalan süreçte herkese ulaşmalıyız. AKP’yi götürecek olan güç buradadır, kadınlardadır, İzmirli kadınlardadır. Eğer gerçekten değiştireceğimize inanırsak, bu ülke değişir ve biz inanıyoruz. 24 Haziran’da bu meydanda zılgıtlar çekeceğiz, halaylar çekeceğiz