HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Bitlis mitinginde konuştu.

AKP'yi ve Erdoğan'ı eleştiren Buldan şunları söyledi:

24 Haziran yaklaştıkça daha fazla saldırmaya başladılar. Daha fazla çamur atmaya başladılar. Her gün meydanlarda bu ülkenin Cumhurbaşkanı bir partiyi, HDP’yi terörist ilan ediyor. Dinsizlikle suçluyor. 6 milyondan fazla insanın oyunu almış bir partiye hakaret ediyor. Buradan Recep Beye sesleniyorum; biz dinimizi sizden öğrenmedik. Biz Allah'a olan inancımızı AKP’den öğrenmedik. Böyle bir hadsizliği asla kabul etmiyoruz. Onlar gibi dini siyasete alet etmedik. Başbakan buraya geldiğinde camiyi AKP bürosu olarak kullandı. AKP pankartlarını camiye astılar. Camileri seçim büroları olarak kullandılar. Camiler sizin seçim büronuz değildi, camiler Allah'ın evidir.

Dini de, siyaseti de, kültürümüzü de, dilimizi bunlara emanet etmeyeceğiz. AKP hükümetinin artık zamanı bitmiştir. 24 Haziran’da bu ülkenin halkları; Kürtler, Türkler, Alevi ve Sünniler, kadınlar ve gençler artık AKP’ye bir ders verecek. Demokrasi, barış, eşitlik ve özgürlük isteyenler; adaletten yana olanlar AKP’ye ders verecek. Bitlis halkı en büyük sorumluluk sizin üzerinizdedir. Bitlis halkı AKP’li vekillerin yaptıklarını da bilir. HDP’li vekillerin yaptıklarını da bilir. HDP vekillerinin parlamentoda sizin sesiniz olduğunu bilir. 24 Haziran’da Bitlis’te 3-0 yapacağız.

AKP’nin ve Erdoğan’ın tek derdi kendisini bir daha iktidarda tutmaktır. Bitlis halkının yaşadığı sorunlarla ilgilenmezler. Onların derdi, kendi yandaşlarını zengin etmektir. Bitlis halkının, her gün siftah yapmadan kapısına kilit vurmak zorunda kalan esnaf kardeşlerimizin tercihini doğru yapması gerekir. Bitlis halkının ürettiği patatesin bile satışına olanak tanımayan AKP Hükümeti bu dönem esnafımızdan da çiftçimizden de gerekli dersi alacaktır.

KÜRT DÜŞMANLIĞINDA İTTİFAK YAPTILAR

Yanlarına aldıkları Tansu Çiller’le, Mehmet Ağar’la oluşturdukları ittifak Kürt düşmanlığı üzerine kurulmuştur. Kürtlerin varlığından rahatsızlık duyuyorlar. Öyle bir noktaya geldiler ki, Kürt sorunu yoktur diyorlar. Hala anadilimizle konuşamıyorsak, kimliğimizle dolaşamıyorsak bu sorun var demektir. Ama onlar bizleri inkar ederek politikalarını yürütmeye çalışıyorlar. Bitlis halkına iradesine nasıl müdahale edildiğini bilir, 6 belediyeye kayyum atandığını bilir. O kayyumlar Kürtlerin bütün değerlerine hakaret ettiler. Ağrı’da Ehmedê Xanî’nin Kızıltepe’de Uğur Kaymaz’ın heykelini yıktılar. Bitlis'te Garzan Mezarlığına saldırdılar. Buradan yemin ediyoruz, önümüze çıkacak ilk sandıkta yine o arkadaşlarımız belediye başkanı olacak. Çünkü hiç kimsenin gücü, Kürt halkını inkar etmeye yetmez.

GÜL DEVRİ BİTTİ LALE DEVRİ BAŞLIYOR

Şimdi kazanma zamanıdır. 24 Haziran sonrasını hep birlikte düşünelim. HDP’nin güçlü bir temsiliyetle parlamentoda olduğu ve Demirtaş’ın bu ülkeyi yönettiği bir ülkeyi düşünelim. Böyle bir ülkeyi yaratmak artık hayal değil, bunlar rüya değil. Artık AKP devri bitti, lale devri bitti. Gül devri başlıyor.

Demirtaş cezaevinde ancak her gün, her yerde Erdoğan’ın iftiraları ile karşı karşıya kalıyor. Bize diyor ki; “başka adam mı yoktu, cezaevinde olan birisini aday yaptınız, adam yoksunu musunuz”. Biz de diyoruz ki, bizde adam da çoktu, kadın da çoktu. Ama biz Selocanı başkan yapmaya karar verdik. Biz kimi başkan yapacağımıza karar verirken halkımıza sorduk, Recep Bey sana niye soralım. Senden izin almayacağız, bizim halkımız var.

AKP BİZİ BARAJ ALTINDA BIRAKMAK İÇİN HER TÜRLÜ OYUNU OYNAYACAK

Herkes tercihini iyi yapmalı. Bu fırsat bizlerin, Türkiye halklarının, bu ülkede yaşayan herkesin bundan sonraki yaşamında barış içerisinde özgürce ortak bir yaşamı yakalama şansına sahibiz. İyi bir atmosfer var. AKP bizi baraj altında bırakmak için her türlü oyunu oynayacak, bunu biliyoruz. Ama halkımız buna izin vermeyecek, sandıklarını koruyacak. Burada da müşahit eksikliğimiz var. Bütün arkadaşlarımızdan rica ediyorum, müşahit olun. Kazanmak için sandıklarımızı korumak istiyoruz, Bitlis halkımıza güveniyoruz. İnanıyoruz ki bu başarının altına sizler de imzanızı atacaksınız. Bu zaferle Edirne Cezaevine, sevgili Demirtaş’a hep birlikte selam gönderiyoruz. Her gittiğimiz yerde aynı coşku var, her miting yaptığımız yerden çıktıktan sonra Demirtaş’a haber gönderiyoruz. Diyoruz ki,insanlar hep sizinle ilgili slogan attı diyoruz. O da selamlarını iletiyor. Buradan çıktıktan sonra da Bitlisliler'in selamlarını göndereceğiz. 24 Haziran akşamı Demirtaş’ı o cezaevinden çıkaracağız.