HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Adana’daydı.

Adana’da düzenlenen kadın buluşmasına katılan Buldan, "24 Haziran, 7 Haziran’ı kıskandıracak" diye konuştu.

Demirtaş ve diğer HDP'lilerin tutukluluğuna dikkat çeken Buldan, "ecep Tayyip Erdoğan gittikten sonra bu ülkeye özgürlükler gelecek" diye konuştu.

Buldan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

24 Haziran, 7 Haziran’ı kıskandıracak. Bunun müjdesini veriyoruz. Çünkü kadınlar yollarda. Kadın yoldaşlarım bu büyük mücadele için yola çıkmış, kendi yarınları için yola çıkmış. Bunu durduracak güç var mı? Erdoğan’ın bunu durduracak gücü yok. Bu gücü kimse kıramaz. Bu enerjinin önüne kimse geçemez. Ama AKP’de oyun bitmez; bunun farkında olalım, evimizde oturmayalım. Onlar ellerinden geleni yapacaklar. Bu yüzden bıçak sırtı diyoruz ve rehavete kapılmıyoruz. 

24 Haziran hasat zamanı. Herkes ektiğini biçecek. AKP 16 yılda bu ülkeye zulüm ekti, nefret ekti. Ama HDP olarak, 24 Haziran’dan sonra bu ülkeye özgürlüğü ekeceğiz, barışı ekeceğiz, kardeşliği ekeceğiz. İşte aramızdaki fark bu. Onlar savaş dedikçe, biz barış dedik. Onlar faşizm dedikçe biz özgürlük dedik. Onlar tekçiliği dayattıkça biz çoğunluktan yana olduk. Onlar kadınları görmezden geldikçe, biz kadınların eşitlik mücadelesini savunduk. 

HALKIMIZ SİZE NEŞTER VURACAK

Bugün aramızda analarımız var, pamuk tarlalarında elleri nasır tutmuş kadınlarımız var; gözyaşları dinmemiş analarımız var. Onlara AKP’nin gidişinin, HDP’nin gelişinin müjdesini veriyoruz. İnanın bu bir rüya olmayacak. Rüyalarımız gerçekleşecek. AKP'nin gidişini herkes görecek. Recep Tayyip Erdoğan’ın gidişine herkes tanıklık edecek. 16 yıllık iktidarına hep birlikte, neşter vuracağız. Onlar, OHAL’e neşter vuracağız diyorlar ya, biz de diyoruz ki "siz 24 Haziran sonrasını görmeyeceksiniz, halkımız size neşter vuracak". 

Bu ülkeyi OHAL ile yönettiler demokrasiyi ayaklar altına aldılar, barışı paramparça yaptılar. İnsan haklarını bitirdiler. Bunun için de HDP’ye yüklendiler, biz insan hakları, adaleti,  barışı savunduk. Bunun için bizden korkuyorlar. Bunun için Selahattin Demirtaş’ı rehin olarak tutuyorlar. Sadece Selahattin Demirtaş’ı değil, bugün 9 milletvekilimizi, belediye eşbaşkanlarımızı, parti yöneticilerimizi, il ilçe başkanlarımızı, bize sevdalı olan herkesi cezaevlerine koydular. Ülkeyi yarı açık cezaevine çevirdiler. Barış isteyen, demokrasi isteyen herkesi tutukladılar. Ama halk artık onlara prim vermiyor. Halkımızın yalanlarınıza karnı tok. Recep Tayyip Erdoğan gittikten sonra bu ülkeye özgürlükler gelecek.

16 yıldır çektiklerimizi bir biz biliriz, bir Allah bilir. Türkiye’de yaşayan herkes çekti, Aleviler, Araplar, Türkler, Kürtler çekti. Ermeniler, Süryaniler çekti. Kadınlar ve gençler çekti. Ama artık 24 Haziran onları göndereceğimiz bir tarih olacak, onların ampulünü patlattığımız bir tarih olacak. 

ERDOĞAN ANLAYIŞI İRAN'DAKİNDEN FARKLI DEĞİL

Şimdi bir idam siyasetidir yürütüyorlar. Recep Tayyip Erdoğan alanlarda meydanlarda eline ip almış; tıpkı geçmişte olduğu gibi. Bu ülkede yaşanan idamlar nasıl ki, bu ülkenin kara bir lekesi oldu; aynı zihniyet bugün Recep Tayyip Erdoğan’da var. Bugün İran’da siyasi tutsaklar nasıl idama mahkum ediliyorsa, Recep Tayyip Erdoğan’ın anlayışı da İran’dan farklı değil. 

Türkiye tarihi idamlarla dolu. Deniz Gezmişleri, Seyid Rızaları, Adnan Menderes’i idam ettiler. Şimdi ellerine aldıkları iple, MHP ile birlikte idamı yeniden gündeme getiriyorlar. “Selahattin Demirtaş’ın eline kan bulaşmış” diyorlar. Selahattin Demirtaş’ın eli gül elidir, barış elidir sevgi elidir. O elde kan göremezsiniz. Keşke o eli bir kez sıksaydınız. Bugün aynı noktada olmazdınız. Çünkü sizi ikna ederdi. Ama anlayışınız onu karalamak. İftiralarınızla, yalanlarınızla onu karalıyorsunuz. Halkımız hesabını size sandıklarda soracak. Oylarıyla, kararlılığıyla soracak. 

Çok zamanımız yok, sadece 11 günümüz var. Bu 11 gün, elbette çalışarak geçecek. Rehavete kapılmayacağız. Barajı aşıyoruz anlayışıyla, evimizde oturmayacağız. Seferberlik ilan ediyoruz. Bu seferberlik aydınlık yarınlar için. Siz değerli kadınların, gençlerin geleceği için. Geleceğimiz için oylarımıza sahip çıkacağız. Adana’nın tüm milletvekillerini biz kazanacağız. Adana halkı kararını vermiş. Diğer partilere buradan ekmek çıkmaz. Şimdiden çantalarını hazırlasınlar. Memleketlerine dönsünler. Size güveniyoruz.