İzmir’de 300’ü aşkın imzacı, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ve HDP’yi desteklemek için bir deklarasyon yayımladı.

Açıklamada, “İzmir çevresinde yaşayan, demokratik ve eşit yurttaşlık temelinde yeniden bir Türkiye inşa etmek isteyen yurttaşlar olarak Selahattin Demirtaş’ı ve HDP’yi destekliyoruz” denildi.

Çok sayıda akademisyen, sanatçı ve aydın; HDP ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’a destek vermek için bugün Tepekule Kongre Merkezi Ege Salonu’nda buluştu.

Aralarında İlkay Akkaya, Şehbal Şenyurt, Ahmet Kardam, Prof. Dr. Cem Terzi’nin de bulunduğu imzacılar, “İzmir çevresinde yaşayan, demokratik ve eşit yurttaşlık temelinde yeniden bir Türkiye inşa etmek isteyen yurttaşlar olarak Selahattin Demirtaş’ı ve HDP’yi destekliyoruz, çünkü bizimle değişir” çağrısı yaptılar.

300’ü aşkın imzacının isimlerinin açıklandığı buluşma, Selahattin Demirtaş’ın TRT’de yaptığı konuşmanın ekrandan yansıtılmasıyla başladı. Demirtaş’ın konuşması salonda uzun süre alkışlandı.

Divan Başkanlığını Prof. Dr. Nilgün Toker’in yaptığı toplantıda, imza metnini Prof. Dr. Ayşen Uysal ve Dr. Serdar Tekin birlikte okudu. HDP milletvekili adayları Serpil Kemalbay, Elfesya Nas, Hüseyin Çağlar, Yalçın Yanık ve Süleyman Gündüz sahneye davet edilerek, söz verildi. Ardından katılımcılar neden imza verdiklerini anlattılar.

Kaynak: Gazete Duvar