24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala HDP, Ankara mitingini Kolej Meydanı’nda gerçekleştiriyor. HDP’nin Ankara’da üç farklı bölgede ilk sıradan aday gösterdiği Filiz Kerestecioğlu, Veli Saçılık ve Nuray Türkmen’in katıldığı mitingde, 24 Haziran seçimlerinde aday olmayan Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de destek olmak için yer aldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alana üç farklı noktadan giriş yapıldı. Miting alanına çanta ile girişe izin verilmedi. Saatler öncesinden hazırlıkların tamamlandığı mitingde alana asılan pankartlarda, “Sonu Ne Olursa Olsun Muhteşem Olacak”, “Sosyalizmde Israr İnsan Olmakta Isrardır” ifadelerine yer verildi.

Mitingde konuşan Veli Saçılık, "Biz MHP’den daha fazla oy alacağız. Ankara’yı umudun başkenti yapacağız” dedi.

MÜŞAHİT OLMAK İSTEYENLER İÇİN STANT AÇILDI

Serkan Alan'ın Gazete Duvar'da yer alan habereine göre, HDP’nin mitinginde 24 Haziran seçimlerinde müşahitlik görevi üstlenmek isteyenler için stant açıldı. Öte yandan seçmen kütüğü başka illerde olan seçmenlerin oy kullanacakları yerlere ulaşımın sağlanması için kurulan stantlarda isimler alındı.

HDP’nin 5 Haziran 2015’teki Diyarbakır mitingine IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırı sonucu iki bacağını kaybeden Lisa Çalan da mitinge katıldı. Geçirdiği operasyonların ardından yeniden yürümeye başlayan Çalan, “7 Haziran seçimleri için ayaklarımla yürümüştüm o alana. Bugün yine ayaklarımla yürüyorum. Yine başaracağız ve kazanacağız” diye konuştu.

Lisa Çalan

NURAY TÜRKMEN: 24 HAZİRAN TARİHE DİRENİŞ OLARAK GEÇECEK

HDP’nin Ankara mitingi adayların konuşmalarıyla devam ediyor. İlk konuşmayı yapan HDP’nin Ankara 2’nci Bölge ilk sıra adayı Nuray Türkmen,“ 24 Haziranı’ın sadece seçim günü olmadığını biliyoruz. Aynı zamanda 24 Haziran tarihe direnişi olarak geçecek. Bizler Gezi’den aldığımız güçle 24 Haziran’ı direniş olarak kaydedeceğiz” dedi.

VELİ SAÇILIK: MHP’DEN DAHA FAZLA OY ALACAĞIZ

Ankara 3’üncü bölge 1’nci sıra adayı Veli Saçılık, “12 Eylülcüler baraj koydular. Bu baraj hiç yıkılmaz zannettiler. Ta ki 7 Haziran’a kadar. 7 Haziran’da HDP 12 Eylülcülerin barajını yıktı. Zannettiler ki HDP barajın altında kalacak. Erken seçim kararı almalarının ardından HDP hepimize çözüm oldu. Şimdi onlar korkuyorlar, dizleri titriyor. 12 Eylülcülerin barajına sığınıyorlar.
Sırrı Süreyya Önder Ankara’dan aday olarak bir yol açtı. Biz MHP’den daha fazla oy alacağız. Ankara’yı umudun başkenti yapacağız” diye konuştu.

KERSTECİOĞLU: 24 HAZİRAN’DA ONLARA BİR OYLUK CANLARI OLDUĞUNU GÖSTERECEKLER

Saçılık’ın ardından kürsüye çıkan Ankara 1’nci Bölge 1’nci sıra milletvekili adayı Filiz Kerestecioğlu, şunları söyledi: “Sizler varsanız bizler varız. Eğer sizlerin gözleri gülüyorsa bizler gülüyoruz. Sizler baskılara uğradıkça bizler bunu yüreğimizde hissediyoruz. Ama çok iyi biliyoruz ki yıllardır baskılara karşı direnen, zulme boyun eğmeyenler 24 Haziran’da onlara bir oyluk canları olduğunu gösterecekler ve gidiş biletlerini kesecekler. Bir kez daha Selahattin Demirtaş’a söz verip ‘Tamam’ diyor muyuz? Onlar sadece ceplerini doldururken bizler yeni yaşamı kuracağız diyoruz ve bunun özlemi umuduyla yaşıyoruz.”