HDP, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'da Bakırköy Halk Pazarı'nda miting düzenledi.

Alanda "Selocan'a özgürlük, oylar HDP'ye" sloganı yükseldi.

‘HALKLARIN DEMOKRATİK AĞACI’ ALANDA

SODAP, "Düzenin kokuşmuş ittifaklarına oy yok. Mecliste sahici muhalefet için oylar HDP'ye ve Demirtaş'a" pankartı ve "Kürtlere özgürlük Ortadoğu'ya barış" sloganlarıyla alana giriş yaptı. Sol sosyalist partiler miting alanına gelişi devam ediyor. Alanın karşısında mitingi izleyen yurttaşlar ise polis engeli ile karşılaştı. Alanda bulunan ağaç ve direklerin üzerinde yurttaşlar yer alıyor. Ağaca çıkan yurttaşların “Halkların Demokratik Ağacı ile birlikte geldik" demesi dikkat çekti.

ALANA KİTLESEL GİRİŞLER

SYKP, KALDIRAÇ, HALKEVLERİ, EHP, Bir Adım Daha, KÖZ, SKM, SODAP, TJA, DBP, TÖP, HDK, TİP, ESP, Diren Üniversite, SGDF gibi birçok sol grupta alana kitlesel giriş yapıyor. Alana giriş yapan yurttaşların "Seni başkan yaptırmayacağız. Başka yolu yok" cümleleri dikkat çekiyor. Kimi çocuklar ve kadınlar da yöresel kıyafetleri ile miting alanına giriş yaptı.

POLİS: SENİN ALLAHINA KURBAN

Alana giriş yapan HDP'lilere bozkurt işareti yaparak karşılık veren bir kadına polislerin "Senin Allah'ına kurban" diyerek destek çıkması dikkat çekti.

EN AZ 11 GÖZALTI

Alana girmek isterken üzerinde sarı, kırmızı, yeşil, bileklik ve fular bulunan en az 11 kişi polislerce gözaltına alındı.

Şimdiye kadar gözaltına alınanların isimleri şu şekilde: "Bahar Alpsoy, Riskat Karataş, Serhat Doğan, Yasin Aksoy, Nazime Dilaytepe, Rusqet Tektaş, Gülistan Altın, Emrah Ekmekçi, Halime Kaya, Ramazan Adiyaman, Menice Oktay."

Öte yandan, HDP İstanbul milletvekili ve adaylarının yanı sıra yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, ESP Genel Başkan Yardımcısı ve SKM Genel Sözcüsü Beycan Taşkıran, HDK Yürütme Kurulu Üyesi Sedat Şenoğlu da katılımcılar arasında bulunuyor.

Kaynak: ETHA/Mezopotamya Ajansı