24 Haziran seçimlerine saatler kala Erzurum'da HDP'nin sandık görevlilerinin, gizli numaradan aranarak sandık başlarına gitmemeleri yönünde tehdit edildikleri iddia edildi.

Konuya ilişkin konuşan HDP Erzurum Milletvekili adayı Mehmet Kasım Fırat ve HDP İl Eş başkanı Enver Duman seçmenlere rahat olmalarını ve partilerinin etrafında kenetlenmeleri yönünde çağrıda bulundu.

HDP Milletvekili adayı Mehmet Kasım Fırat, "Halkımız endişe etmesin. Bunun hesabını 24 Haziran'dan sonra soracağız" dedi.

Tekman ve Horasan başta olmak üzere birçok ilçede HDP'nin sandık görevlileri gizli numaradan aranarak sandık başlarına gitmemeleri yönünde tehdit edildikleri iddia edildi.

'SANDIK GÖREVLİLERİMİZİ TEHDİT EDİYORLAR'

HDP Milletvekili adayı Mehmet Kasım Fırat, Erzurum'da seçime saatler kala baskıların arttığını söyledi. HDP'nin Tekman Sandık Kurulu üyelerinin bilinmeyen numaralardan arandıkları ve tehdit edildiklerini söyleyen Fırat, "Arayan kişiler 'göreve giderseniz felaketiniz olur' diye tehdit ediyor. Yine Horasan'da belediye başkanı, kaymakam ve devletin görevlileri bizim yüksek oy aldığımız mahallelere giderek 'HDP'ye oy vermeyin' diyorlar. Bunları bizzat mahallede yaşayan yurttaşlarımız anlattı" diye konuştu.

'HALKIMIZIN ENDİŞESİ OLMASIN'

Erzurum halkının bu durumu kabul etmediğini söyleyen Fırat, "Halk burada ayaktadır. Bunlar kaybedeceklerini bildikleri için hırçınlaşıyorlar. Biz her zaman seçimi güzel bir şekilde sonuçlandıralım istedik. Biz seçim süreci boyunca hep mütevazı ve temkinli davrandık. Ama karşımızda bunu suiistimal edenler var. Tüm halkımız bilsin ki tüm gücümüzle sandıklara sahip çıkacağız. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. 25 Haziran'dan sonra onlardan bu yaptıklarının hesabını soracağız. Ayaktayız ve başaracağız. Bu çalışmalarımızın sonucunda en güzel günleri yaşayacağız. Halkımız kimsenin tehdidinden korkacak bir halk değildir. Tüm halkımızı partilerine sahip çıkmaya ve kenetlenmeye çağırıyoruz" dedi.

'KİMSEDEN ÇEKİNCEMİZ YOK'

HDP Erzurum İl Eş Başkanı Enver Duman da, bu tehditlere boyun eğmeyeceklerini dile getirerek, "Biz sandık güvenliği ile ilgili her türlü önlemi aldık. Kimseden çekincemiz yok. Biz mutlaka seçimi kazanacağız. Halkımız bilsin ki, sandıklar güvence altındadır. Avukatlar, kriz masaları ve arkadaşlarımız hepsi canı gönülden çalışıyor. Biz varız, var olmaya devam edeceğiz ve mutlaka kazanacağız. Seçim günü sağduyulu olmakta fayda var. Çünkü onları provoke edecek durumlar yaşanabilir. Sandık görevlilerimiz de sadece işlerini yapsın. Bunu başarabilecek güçteyiz ve inanıyorum ki başaracağız" diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı