Bazı merkezlerdeki sandıkların başka bölgelere taşınma kararlarının alınmasını değerlendiren HDP, ilçe seçim kurullarının YSK’nin kararını çiğnediğini belirtti.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu adına Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş imzasıyla yapılan açıklamada, YSK kararlarının kesin olduğu, her birey ve her kurum için bağlayıcı olduğu belirtildi.

Buna rağmen, ilgili seçim kurullarının YSK’nın konuyla ilgili kararlarını ve Anayasa’yı bölgede askıya alarak suç işlediği vurgulanan açıklamada şunlar ifade ediliyor.

“Bizler biliyoruz ki Şırnak’taki birkaç memurdan oluşan seçim kurulları, yargı kararını hiçe sayacak yeni bir işlem yapmaya cüret etmekte ise bunun arka planında B ve C planları olan siyasi bir merkez saklanmaktadır. Yoksa bu seçim kurullarındaki tüm üyeler YSK’nin kararlarını anlayacak kadar Türkçe ve en azından bu yargı kararının hükmünü ve yaptırımını anlayacak kadar hukuk bilgisine sahiptir.

“​Sorunun güvenlik sorunu olmadığı çok açık şekilde ortadadır. Siyasi iktidar Cizre’de Silopi’de ve bölgenin birçok merkezinde ortaya koyduğu irade ile sandıkları halktan kaçırmaktadır."