HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ile birlikte 11 kişiden oluşan heyet, yarın Kandıra sapağında 'Adalet Yürüyüşü'ne destek verecek. HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "HDP'nin kayıtsız kalması mümkün değil" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilli Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ardından Ankara’dan İstanbul’a başlatılan 'Adalet Yürüyüşü' 18’inci gününe girerken, yürüyüşe vereceği desteği merakla beklenen Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) programı netleşti. Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay öncülüğünde 11 kişiden oluşan HDP heyeti, yarın akşam saatlerine doğru yürüyüşe katılacak.

HDP tarafından yapılan açıklamada: “Eş Genel Başkanımız Serpil Kemalbay, Eş Genel Başkan Yardımcılarımız Saruhan Oluç, Sezai Temelli, MYK üyelerimiz Beyza Üstün, Murat Mıhçı, milletvekillerimiz Celal Doğan, Erol Dora, Ertuğrul Kürkçü, Feleknas Uca, Mithat Sancar ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Ahmet Türk; yarın (3 Temmuz Pazartesi) Adalet Yürüyüşüne destek ziyaretinde bulunacaklardır" denildi.

HDP'lilerin, yarınki yürüyüşün ikinci etabının başlanacağı saat 16.00'da destek vermesi bekleniyor. Mola noktası olarak belirlenen Kandıra sapağı güzergahında olan Cengiz Topel Havaalanı’na yakın bir noktada katılımın olacağı öğrenildi.

Öte yandan HDP Heyeti, destek ziyareti öncesinde saat 14.00'te Kandıra Cezaevi önünde açıklama yapacak.

'HDP'NİN KAYITSIZ KALMASI MÜMKÜN DEĞİL'

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, yürüyüşe katılmakla ilgili şunları söyledi: “Yürüyüşe destek ziyaretinde bulunuyoruz. Heyetimiz kurum temsiliyeti bulunan arkadaşlarımızdan oluşacak. Belirlenen buluşma noktasında destek beyanında bulunacağız. Kısa bir açıklamaya yapılacak. Heyetimiz adına eş genel başkanımız açıklama yapacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir açıklama yapacak diye düşünüyoruz. Sembolik olarak 5-10 dakikalık bir yürüyüşün ardından da heyetimiz ayrılacak.

Ülkenin içinden geçtiği zor süreci göz önünde bulundurduğumuzda HDP gibi ülkenin üçüncü büyük partisinin böyle bir sivil itaatsizliğe evrilmesini öngördüğümüz, istediğimiz bir yürüyüşe kayıtsız kalması mümkün değildir. Baştan beri destekledik. Evet içinde değiliz çünkü biz organize etmedik. Kendimizin organize etmediği, planlamasında bulunmadığı bir yürüyüşe eklemlenme gibi durumu söz konusu olamaz. Çünkü biz bir siyasi partiyiz ve buradan hareketle de özellikle bir destek beyanında bulunmanın daha doğru bir yöntem olduğunu düşünüyoruz."

Yıldırım, yürüyüşün finali olacak olan mitinge ilişkin de tartışmanın devam ettiğini bilgisini vererek, önemli bir kitlesel katılım noktasında tartışmaların yürütüldüğünü ancak henüz netleşen bir karar olmadığını söyledi.

Öte yandan heyetin vereceği destek öncesi Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile milletvekillerin de ziyaret edilmesi bekleniyor. Bu konunun da bugün akşam saatlerinde netleşmesi ve buna göre bir planlamanın yapılacağı öğrenildi.