Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında emniyet müdürlüğüne ifadeye çağrılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Eşsözcüsü Neslihan Arviş ve Halkların Demokratik Partisi (HDP)Meclis (PM) Üyesi Ayfer Demirel’e, katıldıkları eylemler ve sanal medya paylaşımları soruldu. HDP Aydın İl Örgütü’nün yaptığı basın açıklamaların katılma ve bunları sanal medyadan paylaşma “suç” olarak değerlendirildi. Arviş’e Mezopotamya Ajansı’na hasta tutuklu Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk için verdiği röportaj  soruldu. 

EKOLOJİ TOPLANTISI

Arviş’e, TJA’nın Ege’de yaptığı bir panelin haberini sanal medyada paylaşması, 27 Ağustos günü adil yargılanma amacıyla girdiği açlık grevinde yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik için yapılan paylaşım,  HDP Aydın İl Örgütü’nün Roboski katliamına ilişkin yaptığı basın açıklamasına katılması ve sanal medyada paylaşması, HDP’nin 11 Aralık 2021’de Aydın’da ekoloji örgütleriyle yaptığı toplantıya katılması ve Didim’de hasta tutuklu Aysel Tuğluk için gerçekleştirdiği eyleme katılması soruldu. 

PANELLERE KATILMAK ‘SUÇ’ BULUNDU

Ayfer Demirel’e ise “Deniz Poyraz duruşmasındayız. Yasta değil isyandayız” paylaşımının yanı sıra Barış Annelerinin İzmir’de düzenlediği basın açıklamasına katılma gerekçesi soruldu. Bunun yanı sıra HDP Kadın Meclisi sanal medya hesabının Paris’te öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçi ile ilgili paylaşımını da sorulan Demirel’e, TJA’nın gerçekleştirdiği eylemler ve sanal medya paylaşımlarını da neden paylaştığı soruldu.

Demirel'in, kadın haber ajansı Jinnews’e PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ile ilgili verdiği röportaj da soruşturma kapsamında yer aldı. Yine Mezopotamya Ajansı’na Aysel Tuğluk ile ilgili verdiği röportaj, katıldığı paneller ile HDP Sultanhisar ilçe kongresi sırasında müzik eşliğinde çektiği halay da suç olarak Demirel’e yöneltildi.