TBMM Başkanlığı için bir hafta sonra aday belirleme süreci başlıyor.

HDP kulislerinde partinin aday göstereceği ismin tutuklu bir milletvekili olabileceği dile getiriliyor.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, parti içinde tutuklu bir milletvekilinin aday gösterilerek, mevcut TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın tutuklu milletvekilleri konusunda hiçbir adım atmaması ve bir yılı aşkın süredir milletvekillerinin tutukluluğuna dikkat çekilmesi amaçlanıyor.

Erken seçim olmaması halinde 2019’da yapılacak genel seçime kadar TBMM Başkanlığı’nı yürütecek isim için önümüzdeki hafta adaylık süreci başlayacak. TBMM Başkanlığı için tüm partilerde aday gösterilecek isimlere ilişkin çeşitli kulisler tartışılırken, HDP’nin aday göstereceği isim konusunda parti içinde bazı görüşler ağırlık kazandı.

Edinilen bilgiye göre HDP’de, TBMM Başkanlığı için tutuklu bir milletvekilinin aday gösterilmesi eğilimi öne çıktı.

HDP kulislerinde TBMM Başkanlığı için tutuklu bir milletvekilinin aday gösterilmesiyle mevcut TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın tutuklu milletvekilleri konusunda bugüne kadar hiçbir adım atmamasına dikkat çekileceği ifade ediliyor.

Tutuklu bir milletvekilinin aday olmasıyla parlamentonun 9 HDP’li, 1 CHP’li olmak üzere 10 üyesinin tutuklu olduğuna da vurgu yapılması amaçlanıyor.

DEMİREL YA DA BALUKEN

HDP’nin şu an Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’la birlikte 9 milletvekili tutuklu bulunuyor. Bu kapsamda HDP içinde TBMM Başkanlığı için aday gösterilecek isimler arasında kadın aday olması durumunda HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel’in ismi dillendiriliyor. HDP’nin aday olarak HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’i de aday gösterebileceği ifade ediliyor.

(Kaynak: Cumhuriyet)