Van’ın Çatak İlçesi’nde Cumhuriyet Savcılığı’nın Jandarma Karakoluna gönderdiği yazı ile HDP’nin yüksek oy aldığı mahalle sakinleri hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edildi. 7 Haziran’da HDP’ye oy veren Çataklı seçmenler karakolda kendilerine sağ el, sol el, ayakta, oturarak ve diğer farklı şekillerde 62 imza attırdıklarını söyledi.

IMC’de yer alan habere göre, Çatak Cumhuriyet Cumhuriyet Savcılığı tarafından Çatak İlçe Jandarma Karakoluna gönderilen yazı ile mahalleliler  karakola çağrıldı. HDP’ye oy veren Çataklılar’a karakolda kendilerine herhangi bir baskı yapılıp yapılmadığı soruldu.

Çataklılar’ın iddiasına göre karakolda 7 Haziran’da attıkları imza ile karşılaştırmak için her birinden 62 imza alındı.

Karakol’a giden bir yurttaş, Bize dilekçe sayfasından bir kâğıtta hem oturarak, 10 dakika aralıklarla hem de ayakta attırldı. Bir defa sağ elle imza atıyorduk bir defa sol ele atıyorduk. 62 imza aldılar bizden. ‘Herhangi bir baskı var mı’ dedi. Yok dedim kendi irademizdir kime istiyorsak ona vereceğiz “ şeklinde konuştu.

HDP Çatak İlçe Eş Başkanı Sevgi Eraslan, Çataklılara gönderilen evrakların resmi olmadığını söyledi. Eraslan, “HDP’nin yüksek oy aldığı köy ve mezralardaki seçmenleri çağırıp bunu da resmi evrak üzerinden değil muhtarlıklar üzerinden seçmenleri çağırıp karakola götürüp imza attırıp imzalarını 7 Haziran’daki imzalarla karşılaştırıp onlara gözdağı vermeye çalışıyorlar, teşhir etmeye çalışıyorlar” dedi.