Halkların Demokratik Partisi (HDP) Fethiye'de parti binasına yönelik saldırı ve partinin tabelasının indirilmesinin ardından seçim güvenliği ile ilgili Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na (AGİT) başvuracaklarını açıkladı.

Kürkçü ayrıca Avrupa Parlamentosu'ndan gözlemci talebinde bulanacaklarını kaydetti.

HDP Eşbaşkanları Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel basın toplantısı düzenleyerek partilerinin seçim bürolarına yönelik saldırıları değerlendirdi. Kürkçü, "Sonuncu saldırının da gösterdiği gibi HDP açısından seçim güvenliği kalmamıştır" dedi.

Dün Fethiye'de HDP'nin açılışını yapacağı ilçe binası taşlanmış, partinin tabelası bir itfaiye aracıyla indirilerek yerine Türk bayrağı asılmıştı. İlçeden gelen haberlerde gece boyunca devam eden olaylarda, Güneydoğu kökenlilere ait işyerlerine saldırılar düzenlendiği iddia edilmişti.

Partinin Fethiye ilçe örgütünün siyasi faaliyetinin hiç kimsenin inancına, siyasi görüşlerine karşı bir müdahalesi olmadığını söyleyen Kürkçü, "zaten saldıranlar da böyle gerekçeler ileri sürmemektedirler" dedi.
 
Partinin faaliyetlerine yönelik saldırıların "asla kendiliğinden olmadığını" savunan Kürkçü dün Fethiye'deki saldırıda kamu görevlilerinin de rol oynadığını iddia etti.
Kürkçü, Türk bayrağını, bir ulusal simgenin, partinin amblemi ile eşitlenmesine tepki gösterirken "Hakikaten yurtsever ve ulusal gururuna düşkün insanların bunun karşısında söyleyecek lafı olmalıdır" dedi. Parti yetkilileri 3 Şubat'tan bu yana HDP bürolarına, seçim otobüslerine veya parti yöneticilerine yönelik saldırıların sıralandığı bir listeyi paylaştı. Buna göre Şubat'ın başından bu yana HDP'ye yönelik 17 saldırı gerçekleşti.