Kurdaki artış, ekonomik ve siyasi krizlere karşı sahadaki çalışmalarını sürdüren HDP, sahada halkın taleplerini dile getirecek, sokağa çıkan yurttaşlarla mücadele edecek.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Faiz sebep, enflasyon sonuç” açıklamaları ve Merkez Bankası'nın faiz indirimi, TL'nin hızla değer kaybetmesine ve dövizin yükselişine neden oldu. Dövizdeki yükseliş muhalefeti de hareketlendirdi. Yoğun trafik içerisine giren muhalefet partileri, bir süredir yaptıkları “erken seçim” çağrılarını “hemen seçim” olarak formüle etti.

Berivan Altan'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da parti Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) acil toplayarak, nasıl bir yol izleyeceklerini masaya yatırdı. Sancar, “Kriz Koordinasyon Merkezi” kurduklarını açıklarken, muhalefete de ortaklaşılarak Meclis’e “seçim” önergesi verme çağrısı yaptı.

KRİZ KOORDİNASYON MERKEZİ 

HDP MYK'nin tek gündemi “ekonomik kriz ve yansımaları” oldu. Toplantıda bazı değerlendirmeler ve kararlaşmalara da gidildi. HDP Eş Genel Başkanlarının da yer aldığı “Kriz Koordinasyon Merkezi”, 7 kişiden oluşturularak, 7 gün 24 saat tüm gelişmeleri inceleyen, analiz eden ve yansımalarını değerlendiren bir pozisyonda çalışmalarını sürdürecek.

MERSİN MİTİNGİ 

“Demokrasi İttifakı” kapsamında çalışmalarını devam ettiren HDP, sahadaki buluşmalarında halkın “geçinemiyoruz” tepkisi ile seçim talebini daha da yükseltecek. Bunun için daha önceden yapılması planlanan 28 Kasım’daki Mersin mitinginde, ülkeyi ekonomik krize sürükleyen iktidar istifaya çağrılacak ve halkın sandık talepleri dile getirilecek. 

MUHALEFET İLE TEMAS

Eş Genel Başkan Sancar tarafından Meclis’e seçim önergesi verilmesi çağrısı kapsamında da HDP, önümüzdeki günlerde muhalefet yetkilileri ile temasa geçerek, çalışmalar yapacak.

BİRLİKTE MÜCADELE

Toplumda yükselen “AKP istifa” tepkilerini destekleyen HDP, halkın tepkilerine karşı oluşabilecek herhangi bir engelleme girişimine karşı da etkin mücadele edecek, sokağa çıkan yurttaşlarla birlikte mücadele edecek. Toplantıda, halkın açlık ve yoksulluk karşısındaki tepkilerini dile getirmesi de demokratik hak olarak değerlendirildi.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DURDURULMALI

Meclis Bütçe ve Plan Komisyonu’nda devam eden bütçe görüşmelerinin de anlamını yitirdiğinin vurgulandığı MYK’de, bütçe görüşmelerinin derhal durdurulması gerektiği ve bütçenin artık bir meşrutiyetinin kalmadığı değerlendirilmesi yapıldı. Yeni bir bütçe planlamasına ihtiyaç olduğunu belirten HDP MYK’sı, bu konuda etkin mücadele ve muhalefet etmeyi kararlaştırdı.

PLANLAMA DUYURULACAK

HDP, ekonomik kriz ve yoksulluğa karşı hazırladıkları eylem planını da iki gün sonra kamuoyu ile paylaşacak.