Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlenmesinin ardından seçim takvimi de işlemeye başladı. Seçimlerin kilit partisi HDP ise kapatma davası ile karşı karşıya.

HDP, kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapmış, ancak talep kabul edilmemişti.

Parti, seçimden önce kapatılması ihtimaline karşı B planını netleştirdi.

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın’ın haberine göre, uzun süredir gündemde olan HDP'nin seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında katılma alternatifinin kesinleştiği iddia edildi.

HDP’nin kapatılması durumunda Yeşiller Sol Parti’den seçime girilmesi uzun süredir dillendiriliyordu. Ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun çıkardığı çeşitli engeller nedeniyle Yeşil Sol Parti’nin seçime girme yeterliliği soru işaretlerine neden olmuştu. YSK’nın 11 Mart’ta seçime girecek partiler listesini açıklamasıyla birlikte HDP cephesinde bir rahatlama oldu. Seçim yeterliliği olan 36 parti içinde Yeşiller Sol Parti de yer aldı.

Partililer, 10 Nisan’da YSK’ya nihai listelerin verileceğini ve HDP’nin sözlü savunmasını 11 Nisan’da yapacağını hatırlatarak, HDP’nin kapatılması durumunda milletvekili listelerine siyasi yasak gelme riski bulunduğu, böyle bir risk alınmayacağı ifade edildi. HDP’nin bu nedenle seçimden önce kapatılma durumunu dikkate alarak, seçimlere Yeşil Sol Parti’den gireceği iddia edildi.

Konu, yarın yapılacak HDP MYK toplantısında karara bağlanacak.