HDP Sözcüsü Ebru Günay, partinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Günay, HDP'ye dönük kapatma davası kapsamında Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurulara değindi, Hazine yardımı yapılan hesaplarına bloke konulmasına karşı “Hazinemiz halkımızdır” kampanyası başlatıldığını duyurdu.

HDP Sözcüsü Ebru Günay,"Partimizin ‘dava süreci seçim sonrasına bırakılsın, Anayasa Mahkemesi eliyle seçimlere müdahale edilmesin’ talebinin reddedilmesi kararı bugün AYM’den değil, salı günü MHP Grup toplantısından çıkmıştır” dedi.

"BU DAVANIN İDDİANAMESİ SARAYDA HAZIRLANDI"

Anayasa Mahkemesinde devam eden HDP'ye yönelik kapatma davasında yaşanan gelişmelere değinen Günay, “Bu dava, bütün aşamaları iktidar ve ortakları tarafından partimiz hakkında yürütülen siyasi kampanya sonucu açılmış, ısmarlama bir intikam davasıdır. Hukuksuzdur, siyasidir. Bütün Türkiye kamuoyu da dünya da bu davanın iddianamesinin sarayda hazırlandığını biliyor” dedi.

"KARŞIMIZDA AYM DEĞİL AKP VE MHP İKTİDARI VAR"

Davanın iktidar tarafından yürütüldüğünü söyleyen Günay, “Bu dava sürecinde karşımızda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ya da Anayasa Mahkemesi değil, AKP ve MHP iktidarı vardır. İktidar, partimizin kapatma davası ile ilgili, Anayasa Mahkemesine ayar verme, mahkeme sürecini yönlendirme görevini küçük ortağı MHP’ye ve onun Genel Başkanı Bahçeli’ye vermiştir. Bahçeli’nin salı günü grup toplantısında yaptığı açıklama da bunun somut göstergesidir. Dolayısıyla partimizin ‘dava süreci seçim sonrasına bırakılsın, Anayasa Mahkemesi eliyle seçimlere müdahale edilmesin’ talebinin reddedilmesi kararı bugün AYM’den değil, salı günü MHP Grup toplantısından çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Kararı "Türkiye’de hukukun tabutuna son çivinin çakılması" olarak niteleyen Günay, "Anayasa Mahkemesi’nin bugün verdiği karar, esasen kapatma davası konusunda tavrının ne olacağını da göstermiştir. Anayasa Mahkemesi, bu tehdide karşı durması gerekirken, suç duyurusunda bulunması gerekirken, yargının bağımsızlığına darbe indirmiş ve iktidarın oyunlarına alet olmuştur. Bloke kararı ile birlikte düşündüğümüzde, yargı eliyle HDP’yi siyasi mücadele sahnesinden tasfiye etmeye dönük bir adım daha atılmıştır” dedi.

"HAZİNEMİZ HALKIMIZDIR" KAMPANYASI

Partinin Hazine hesaplarına bloke konulması üzerine “Hazinemiz halkımızdır” kampanyasının başlatıldığını duyuran Günay, şunları söyledi:

“Açıktır ki her şeyi maddiyat sayanlar elbette HDP gibi halk gücüne dayanan, direnişle ve mücadeleyle var olan bir yapıyı bu basit yöntemlerle, durduracaklarını düşünüyorlar. Bu kadar gafillik görülmedi. Hiç mi tanımadınız bizi? Hiç mi taşı delen inadımızı, kendini küllerinden yaratan mücadelemizi görmediniz? Siz bizi para ile mi tehdit ediyorsunuz? Siz ‘Ceketimi satarım, partime sahip çıkarım’ diyen seslerin önünde mi duracaksınız? Şimdi bizi para ile tehdit edenlere en net cevabı aramızdaki dayanışmayı güçlendirerek, büyüterek ‘Hazinemiz halkımızdır’ şiarı etrafında kenetlenerek vereceğiz. Örgütlü bir halkı hiçbir gücün alt edemeyeceğini defalarca kanıtladık, bir kez daha kanıtlayacağız. Biz belediyeleri kazanırken hazine yardımı yoktu, biz 90’larda partilerimizi kurup halkımızın dinmez desteği ile milyonlara gelirken Hazine yardımı yoktu! 7 Haziran’da bu iktidarı koltuğundan ederken Hazine yardımımız yoktu. Biz önümüze konulan yüzde 10 barajlarını, her türlü gayriahlaki saldırıyı Hazine yardımı olmadan aştık. Biz, bileşenlerimizle, ittifaklarımızla, dostlarımızla kocaman bir hareketiz, halkın kendisiyiz.”

Kampanyaya dair teknik bilgileri paylaşan Günay, şöyle devam etti:

“Kampanyamızı bugün Eş Genel Başkanlarımızın, milletvekillerimizin bağışlarıyla başlatıyoruz. Ardından bunu örgütlü bulunduğumuz bütün il ve ilçe örgütlerimizde yaygınlaştıracağız. Amacımız 3-4 ay boyunca sürdüreceğimiz bu kampanya boyunca en az 6 milyon seçmenimize ulaşmaktadır. İlçe ilçe köy köy bu çalışmaları yaygınlaştıracağız. 1 Şubat ile 21 Mart arası 3 milyon kişiye, 21 Mart’tan seçimlere kadar da en az bir 3 milyon kişiye daha ulaşmayı amaçlıyoruz. Bir kez daha 'Partine destek ol, zaferde senin de payın olsun' diyoruz. Hesap bilgilerimizi de bugün internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşacağız. İşte şimdi halkın gücünü gösterme zamanıdır, günüdür diyoruz. İşte şimdi kazanmayı ve dayanışmayı gösterme günüdür diyoruz.”