Protestan Kilisleri Derneği, geçtiğimiz gün son bir hafta içinde Türkiye’nin çeşitli illerindeki kiliselerine ve ruhani önderlerine tehdit mesajları geldiğini duyurmuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Turgut Öker, tehditleri Meclis gündemine taşıdı. Öker, Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi verdi ve “Hangi acil önemleri aldınız?” diye sordu.

Öker, Davutoğlu’na şu soruları sordu;

1. Protestan Kiliseler Derneği’nin 01.09.2015 tarihli yazılı açıklamasıyla kendilerine yönelik sistematik olarak tehdit ve katliam mesajları gönderilmesinin ardından devletin ilgili kurumlarını ve yetkilileri göreve çağırmalarını da dikkate alınarak söz konusu iddialar ve uyarılarına ilişkin herhangi bir soruşturma başlatacak mısınız?

2. IŞİD’in Protestan ibadethanelerine, din görevlilerine ve ibadethane hizmetlilerine yönelik zirve yapan tehdidine karşı acil olarak hangi önlemler alınacaktır?

3. Protestan Kiliseler Derneği’ni ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?

4. Ülkemizdeki hangi din ya da inanç grupları doğrudan veya dolaylı olarak IŞİD tarafından hedef alınmakta ve tehdit edilmektedir? Elinizde bu yönde istihbarat var mıdır?

5. Hangi din ya da inanç grupları IŞİD’den tehdit aldıklarına ilişkin ilgili kamu kurumlarına hangi tarihlerde şikâyet başvurusunda bulunmuştur? Bu şikâyetler üzerine hangi girişimlerde bulunulmuş ve hangi somut önlemler alınmıştır?