Siyasi partilere “erken seçim” ve “ortak mücadele” çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, muhalefet partileriyle yapacağı görüşmelere yarın başlayacak. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, temel ilkeler etrafında birliktelik sağlamak için Saadet Partisi (SP), Demokrasi ve Adalet Partisi (DEVA), Gelecek Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel başkanlarıyla görüşecek. 
 
ERKEN SEÇİM
 
Yarın ilk ziyaretlerini gerçekleştirecek olan HDP Eş Genel Başkanları, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile SP Genel Merkezi’nde görüşecek. Buldan ve Sancar, DEVA, Gelecek ve CHP’yi 28 Aralık’ta ziyaret edecek. Siyasi ve ekonomik krizin konuşulacağı ziyaretlerde HDP, iktidarı erken seçime zorla konusunda muhalefeti dinleyecek. HDP Eş Genel Başkanı Sancar, 6 Aralık’ta Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada erken seçim çağrısı yaparak, muhalefetin ortak önerge vermesini önermişti. Partilerle yapılacak görüşmede HDP Eş Genel Başkanları, bu öneriyle gidecek, bu konuda muhalefetin erken seçimde ısrar etmesi ve ortak zeminde mücadele yürütmesi üzerinde durulacak.
 
ORTAK MÜCADELE
 
Derinleşen siyasi, ekonomik ve toplumsal krize karşı muhalefetin ortak mücadele etmesi yönünde önerilerinde bulunacak olan HDP, 27 Eylül’de açıklanan deklarasyon maddelerini de ilk kez genel başkanlar düzeyinde görüşecek. HDP, “Demokrasiye, Adalete ve Barışa Çağrı Deklarasyonu” kapsamında Meclis dışı muhalefet partileri, demokrasi güçleri, emek örgütleri, farklı inançlar ve kimliklerle bir dizi ziyaretler gerçekleştirmişti. Bu kapsamda SP, CHP, DEVA ve Gelecek Partisi ile görüşen HDP heyeti deklarasyonun içeriği ve temel ilkelerini anlatmıştı.