Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu KPSS’den yüksek puan alanların mülakattan düşük puan alarak elendiğini söyledi.

Gergerlioğlu, "Kürt, Alevi, muhalif olmanız aldığınız yüksek puanların yok sayılmasına neden oluyor" şeklinde konuştu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, öğretmenlik sınavı mülakatlarında muhalif, Kürt, Alevi ve muhalif yurttaşlara düşük puan verilmesiyle güvenlik soruşturulması engeline maruz kalmasına dikkat çekmek için Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de katıldı.

İNSANLAR KPSS'YE GİRİYOR, MÜLAKATTA ELENİYOR

Yeni Yaşam'da yer alan habere göre Gergerlioğlu, insanların KPSS’ye girip yüksek puan aldığını daha sonra mülakata tabi tutularak düşük puanlarla elendiğini ifade ederek, bu durumun liyakat sistemine aykırı olduğunu söyledi.

Mülakattan düşük puan alanların çoğunun ırk, mezhep, siyasi görüş gibi birçok nedenle elendiğine vurgu yapan Gergerlioğlu, “Yıllarını bu sınavlara veren ve memur olmak isteyen bu insanlar KPSS’ye giriyor, yüksek puan alıyor, sonra mülakata tabi tutuluyor ve sonuçlar açıklandığında da büyük bir hüsran yaşıyorlar. KPSS’de 85-95 puan alanlar her nedense mülakatta 60’ın altında puan alıp eleniyorlar” ifadelerini kullandı.

'DÜN CEMAATLER SORULARI ÇALIYORDU, BUGÜN DE İKTİDAR HAK ÇALIYOR'

Mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini belirten Gergerlioğlu, “Dün ortakları cemaat soru çalıyordu, bugün de siyasi iktidar hak çalıyor. Siyasi iktidar şu anda kendisinden olmayan herkesi elemekle meşgul. Acımasızca kıyım yapılıyor. Çözüm, sözlü mülakat yapılması değil; sınav güvenliğinin sağlanmasıdır. İnsanlar KHK ile ihraç felaketinin bittiğini sanıyor; ama bu felaket KPSS rezaleti ve güvenlik soruşturması skandallarıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.

Ardından KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, “Bu durum bizler açsından sendikal örgütlenmenin önünde bir engeldir. Bu da Anayasal bir suçtur. Bizler, mülakatın ortadan kaldırılması için hakkaniyetli bir iş yaşamına herkesin dahil olabilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.