Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, yeni görevlendirmeler ve önümüzdeki sürecin politik çizgisini belirlemek amacıyla toplanıyor.

HDP Genel Merkezi’nde Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli başkanlığında gerçekleşecek olan toplantıda önümüzdeki döneme dair tartışmalar yürütülecek. MYK’den çıkan sonuçlar 21 ve 22 Temmuz’da parti kurmayları ve milletvekillerinin katılımıyla yapılacak olan kampta tartışılacak ve önümüzdeki dönemin yol haritası belirlenecek.

YENİ GÖREVLENDİRMELER GÜNDEMDE

MYK’de kimi görevlendirmelerin de yapılması bekleniyor. Ayhan Bilgen’in yeni dönemde Grup Başkanvekili olması nedeniyle boşalan Parti Sözcülüğü’ne kimin getirileceği ve MYK’de yapılacak kısmi değişikliklerin de bugünkü toplantıda ele alınması bekleniyor. Parti Sözcülüğü için kulislerde Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç’un ismi öne çıkarken, toplantı sonrası bunun kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

MECLİS BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI BELİRLENECEK

Öte yandan bugün son başvuru tarihi olan Meclis Başkanlığı adaylığı için de HDP adayına dair tartışmaların sonlandırılıp, gerekli başvuruların yapılması bekleniyor. Tutuklu bulunduğu dosyada bugün duruşması görülecek olan Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in ismi adaylık için dillendiriyor. Daha önce de tutuklu bulunan Selma Irmak’ın aday gösterildiği HDP’de Güven’in de sembolik olarak aday gösterilmesi bekleniyor.

Ayrıca MYK sonrası 21-22 Temmuz tarihlerinde yapılacak HDP kampında yeni yasama yılındaki görevlendirmeler ve sergilenecek tutumun da netleştirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı