Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, yürütülmesi durdurulan Ağaoğlu Maslak 1453 inşaatında, üstüne demir kalıbı düşmesi sonucu hayatını kaybeden Hakan Tek adlı işçinin ölümünü Meclis gündemine taşıdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Tüzel, işçilerle yapılan görüşmelere göre daha önce çürük olduğu için iskeleye çıkmak istemeyen işçinin işten atıldığını, ardından bu işçinin İnşaat İşçileri Sendika Girişimi ile irtibata geçtiğini hatırlattı.

“Neden işçiyi işten çıkarıyorsunuz” sorusuna ise patronun “biz sigortasını yaptık, bir şey olursa parasını alır, ailesi mağdur olmaz” cevabını hatırlatan Tüzel, Bakan Çelik’e “İnsanı bir makina ya da bir meta gibi gören bu anlayışın sorgulanması ve cezalandırılması için girişimde bulunacak mısınız?” diye sordu.

Levent Tüzel, patronun, iskeleye çıkmak istemeyen işçiyi işten atma hakkı olup olmadığının yanıtlanmasını istedi.
Maaşları patronu tarafından ödenen uzmanların, işverene önlem aldırtmada ısrar edemeyeceğini de belirten Tüzel, inşaattaki taşeronlaşmayı da hatırlatarak, iş cinayetinden hangi şirketin sorumlu olduğunu sordu.

Mahkeme, nisan 2014′te Fatih Ormanları’nın yanı başında yer alan Maslak 1453 projesinin “kamu yararına” uygun olmadığı gerekçesiyle yürütmesini durdurmuştu. İnşaatı tamamlanmak üzere olan ve büyük oranda evleri satılan Ağaoğlu, TOKİ ve Emlak Konut GYO ortaklığında yapılan projeyi Şişli Belediyesi’nin karar uyarınca mühürlemesi gerekiyordu.

Ağaoğlu’na ait Maslak 1453 projesinin inşaatında 26 Mayıs tarihinde Hakan Tek isimli işçi üstüne demir kalıbı düşmesi sonucu hayatını kaybetti. 26 yaşındaki Tek, iki çocuk babasıydı.