HDP, Kürt dilinin geliştirilmesi ve önündeki engellerin kaldırılması için kampanya başlattı. Kampanyayı Demokrasi Nöbetleri’ne taşıyacak olan HDP, nöbet eylemlerinde Kürtçe ders verecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürt dilinin geliştirilmesi için harekete geçerek, anadil kampanyası başlattı. Kampanyanın ilk adımı olarak ise, kayyum atamalarına karşı başlatılan Demokrasi Nöbetleri birer anadil kürsüsüne dönüştürülecek. Başlatılan kampanyaya Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Dil Komisyonu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Kürt partilerinin oluşturduğu Kürt Dil Platformu da destek verecek. 

Kampanyayı nöbet eylemlerine taşıyacak olan HDP, bu eylemlerde sembolik olarak Kürtçe ders verecek. 

'KÜRT DİLİ YAŞAMIN HER ALANINDA KULLANILMALI'

HDP’nin bu kampanyasını değerlendiren Kürt Dil Platform Sözcüsü Şerefhan Cizirî, Demokrasi Nöbetleri’nde Kürt dilinin geliştirilmesi için kampanya başlatılmasının önemine dikkat çekerek, Kürt dilinin yaşamın her alanında kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Kürtçenin propaganda dili olarak kullanılmaması, geliştirilmesi için her alanda çalışmaların yürütülmesi gerektiğini söyleyen Cizirî, “Kürt dilini her yere yaymalıyız. Bu, diğer dillere karşı olduğumuz anlamına gelmez. Bütün diller konuşulsun ama bizler Kürt’üz ve Kürtçe konuşma hakkımızı kullanmalıyız” diye konuştu.