HDP Kadın Meclisi, milletvekili Semra Güzel’in 8 yıl önce çekilen fotoğrafları üzerinden hedef gösterilmesine tepki göstererek, “Ne fezlekeleriniz, ne soruşturmalarınız, ne de baskılarınız Semra’yı mücadele etmekten alıkoyamayacaktır” açıklaması yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Diyarbakır Milletvekilli Semra Güzel’in iktidar yakın medya tarafından servis edilen fotoğraflar üzerinden hedef alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Güzel’in yayınlanan fotoğraflar üzerinden cinsiyetçi saldırılara maruz kaldığı belirtilen açıklamada, “Güzel’e yönelik başlatılan örgütlü linç kampanyasıyla, yoldaşımız iktidar tarafından hedef gösterildi. Haberi yapan sözde gazeteci erkek, Semra Güzel’in TJA aktivistliğini de hedef gösterdi” denildi.

'AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR'

Güzel hakkında jet hızıyla fezleke hazırlanarak Adalet Bakanlığı’na gönderilmesine de tepki gösterilen açıklamada, “İktidar bu linç girişimiyle partimize, kadın mücadelemize yönelik algı oluşturarak, yerlerde olan itibarını kurtarmayı amaçlamıştır. AKP-MHP erkek ittifakı, daha önce de kadın milletvekillerimizi, arkadaşlarımızı, birlikte yol yürüdüğümüz kadınları hedef gösterdi, ancak amaçlarına asla ulaşamadı ve yine ulaşamayacak” diye belirtildi.

'SİZE BOYUN EĞECEK BİR KADIN DEĞİL'

“Kadınlar buna izin vermeyecek” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Linç girişimleri de algı operasyonları da erkek egemen iktidarı alaşağı etmekten kurtaramayacak. Kadın ve Kürt düşmanı politikaların devamı olarak yapılan bu saldırılar, partimize yönelik yürütülen kumpas siyasetinin yanı sıra, Kürt kadın hareketine, kadın özgürlük mücadelesinedir. Semra Güzel, halkının vekilidir ve bu sorumluluğunu layıkıyla yerine getiren bir isimdir. İktidarın itibarsızlaştırma siyasetiyle diz çökecek, boyun eğecek bir kadın değildir. Ne fezlekeleriniz ne soruşturmalarınız ne de baskılarınız Semra’yı mücadele etmekten alıkoyamayacaktır! 

Kadın Meclisi olarak dün olduğu gibi bugün de erkek egemen kadın düşmanı politikalara karşı mücadelemiz yılmadan devam edecek. Cinsiyetçi, ayrımcı, faşist saldırılarla kadınları korkutup sindiremeyeceksiniz. Milletvekilimiz ve Kadın Meclisi üyemiz Semra Güzel yalnız değildir. Her zaman olduğu gibi bugün de vekilimizle dayanışma içindeyiz.

SALDIRILARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Tüm kadınlara çağrımızdır; HDP’nin kadın siyasetine yönelik bu saldırılara karşı ses çıkarmak, Semra Güzel’in yalnız olmadığını belirtmek ve onunla dayanışmak kadın mücadelesi açısından tarihsel bir görevdir. Buradan Semra’nın sözleriyle sesleniyoruz: Cinsiyetçi saldırılara, kadın düşmanı politikalara bugüne kadar pabuç bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız.”

Kaynak: MA