HDP Kadın Meclisi, gözaltına alınan ve hedef gösterilen Diyarbakır Milletvekillerinin hedef gösterilmesine dair yaptığı açıklamada, “Semra vekilimizi hedef gösteren Suç İşleri Bakanını uyarıyoruz: Kadınları değil, kadın katillerini tutuklayın!” yanıtı verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, İstanbul’da gözaltına alınan Diyarbakır Milletvekilleri Semra Güzel hakkında açıklama yaptı.

HDP Kadın Basın Bürosu tarafından “Semra Güzel irademizdir!” başlığıyla paylaşılan yazılı açıklamada, “AKP-MHP erkek ittifakı tarafından hedef gösterilen Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel’in dün bir kez daha kirli bir kumpasla özgürlüğü gasp edilmiştir” denildi.

İktidarın her defasında yeni bir saldırı konseptiyle yaşadıkları çok boyutlu krizin üzerini örtmek istediğine vurgu yapılan açıklamada, “İktidarın bu politikaları dün olduğu gibi bugün de tutmayacaktır” diye belirtildi.

SOYLU’YA YANIT: KADINLARI DEĞİL KATİLLERİ TUTUKLAYIN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Güzel’i hedef göstermesine de yanıt verilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Her türlü yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşmış kişiler bu ülkede elini kolunu sallayarak suç işlemeye devam ederken, Semra vekilimizi hedef gösteren Suç İşleri Bakanını uyarıyoruz: Kadınları değil, kadın katillerini tutuklayın! Sosyal medya paylaşımları ile toplumda milliyetçiliği, ırkçılığı, cinsiyetçiliği, kadın düşmanlığını körüklemekle işlediğiniz suçların üzerini örtemeyeceksiniz.

SEMRA GÜZEL İRADEMİZDİR

Kadınlar sizlerin bu kirli politikaları karşısında asla diz çökmeyecek. Bulunduğumuz her yerde ‘Semra Güzel irademizdir’ demeye devam edeceğiz. Her defasında kadın düşmanlığını tescilleyen erkek iktidar şunu çok iyi bilsin ki biz kadınlar yılmayacağız. Semra Güzel halkın, kadınların iradesidir!”

Kaynak: MA