Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, "Şimdi HDP Zamanı" sloganıyla 4’üncü Olağan Kongresi’ni Küçükçekmece’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirdi. 

Kongreye, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkan Mehmet Bozgeyik, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Parti Meclisi (PM) üyesi Durmuş Kılıç, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) İstanbul İl Eşbaşkanı Gülşenay Gülveren, Yeşiller ve Sol Parti Genel Eş Sözcüsü Ayşe Erdem, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eş Sözcüleri Sertap Eren, Serap Akdağ, Barış Anneleri Meclisi, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER), EMEK Partisi, Sol Parti, Halklevleri, Köz Gazetesi ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) temsilcileri katıldı. 

Kongreye gelenler salonda çalınan müzikler eşliğinde zılgıtlar ve sloganlar atarak halay çekti. Kongreye katılanlar ayrıca Kandıra 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde yaşamını yitiren Geribe Gezer’i ve cezaevinde bulunan tutuklu için sloganlar attı. Kongreye katılanlar HDP üzerindeki baskılara dikkat çekerek, “HDP halktır halk burada” sloganları attı.

YENİ EŞBAŞKANLAR BİROL VE ENCÜ

Sancar’ın konuşmasının sonra Mali ve Faaliyet raporları okundu. Raporların okunmasının ardından Bajar Müzik Grubu sahne aldı. Ardından tek listeyle gidilen seçimde HDP İstanbul İl Eşbaşkanlığı’na Merkez Yürütme Kurulu (MYK)  üyeleri İlknur Birol ile Ferhat Encü getirildi.

Sahneye çağrılan Eşbaşkanlar, kongreye katılanları selamlayarak birer kısa konuşma yaptı.

BİROL: HARAMİLERİN SALTANATINI YIKACAĞIZ

İlk olarak söz alan İlknur Birol, bütün zorluklara rağmen hiçbir zaman geri adım atmadıklarını belirterek, “Kolları sıvıyoruz. Haramilerin saltanatını yıkmak için İstanbul’dan yola koyuluyoruz” dedi.

ENCÜ: İSTANBUL’U HDP KALESİ YAPACAĞIZ

Ferhat Encü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Senin tabanının şu anda miting yapacak mecali kaldı mı?” söylemini hatırlatarak, “Bugün bu salon bunlara nasıl bir taban olduğunu gösterdi. Onların saltanatını yıkacağız ve İstanbul’u HDP’nin kalesi yapacağız. Bizler Teybat Ana ve Garibe Gezer adına söz veriyoruz. Mutlaka kazanacağız” diye konuştu.

Kaynak: MA