HDP İmralı Heyeti, geçtiğimiz hafta Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın yoğun programı nedeniyle ertelenen görüşmeyi yarın gerçekleştirecek.

Görüşmede PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın heyete sunduğu Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye düzenlediği saldırı ve bölgede artan tutuklamaların konuşulacağı belirtildi.

Görüşme öncesinde ANF'ye bilgi veren HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Şimdi hükümet ile görüşmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz hafta toplantı ertelenirken, Pazartesi günü görüşmenin gerçekleştirilebileceği söylenmişti. Henüz resmi bir bilgi gelmedi. Ancak yarın büyük bir olasılıklı görüşme gerçekleştirilecek" dedi.

Hükümetin taslak karşısında nasıl bir siyasi tutum alacağının önemli olduğu belirten Baluken bölgede yaşanan gözaltı ve tutuklamalara da gündeme getireceklerini kaydetti.

Baluken, "Toplumsal gösterilere yönelik olarak, gerçek mermilerle saldıran bir polis terörü uygulaması var. Dün Yüksekova’da 17 yaşında bir genç polis tarafından katledildi" dedi.

Hükümet ile yapılacak görüşmenin ardından Kandil’de KCK yöneticileri ile görüşeceklerini söyleyen Baluken, Kandil ile de görüştükten sonra ortaya çıkan sonucu kamuoyuyla da paylaşacaklarını kaydetti. (İMC TV)