HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç hakkında 4 ayda açılan 9 soruşturmanın 6'sı son 10 gün içinde oldu. En son eşi ve kayınbirederinin mezarını ziyaret ettiği için soruşturmalık olan Tunç, "Baskılara hiçbir zaman boyun eğmedik. Geri adım atmayacağız" dedi.  
 
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2015-2016 yılları arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında eşi Orhan ve kayınbiraderi Mehmet Tunç'u kaybeden Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç hakkında sık sık soruşturma açılıyor. 2017 yılından yöneticisi olduğu partide 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana eşbaşkanlık görevini yürüten Tunç hakkında 4 ayda 9 soruşturma açıldı. Söz konusu soruşturmaların bazıları kısa bir süre sonra davaya dönüştü. 

MEZAR ZİYARETİNE SORUŞTURMA

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması için çeşitli cezaevlerinde başlatılan ve bir süre önce son bulan açlık grevleri sırasında yaşamlarına son veren tutuklulara ilişkin yapılan basın açıklamalar Tunç hakkında açılan soruşturmalar arasında bulunuyor. Soruşturmalar arasında en dikkat çekenlerin başında ise, Tunç'un yasakta öldürülen eşi Orhan Tunç ve kayınbiraderi Mehmet Tunç'un mezarlarına bayram öncesi yaptığı ziyaret oldu. 

10 GÜNDE 6 SORUŞTURMA 

Konuya ilişkin konuşan HDP'li Tunç, soruşturmaları "psikolojik baskı" olarak değerlendirdi. En son hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade vermek için gittiği İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde hakkında farklı bir soruşturmanın açıldığını öğrendiğini aktaran Tunç, söz konusu soruşturmaların 6'sının 10 gün içerisinde açıldığını kaydetti. Tunç, 31 Mart yerel seçimleri öncesi kentteki bilboardlara asılan "Özgürlük kendini yönetmekle başlar" yazılı afişlerin "Özgürlük özyönetimle başlar, özgürlük özerklikle başlar" şeklinde yanlış çevrilmesi ve HDP'li gençlerin dağıttığı bildirilerden kaynaklı da soruşturmalık olduğunu aktardı. 

'BASKILARA YABANCI DEĞİLİZ'

Kendisinin yanı sıra ailesi üzerinden de bir psikolojik baskı yürütüldüğünü dile getiren Tunç, baskılara yabancı olmadığını ve bu baskınların yürüttükleri siyasi mücadeleden geri adım atmalarına neden olmayacağına vurgu yaptı. "Dünyanın neresinde eşi ve yakınlarının mezarını ziyaret edenler hakkında soruşturma açılıyor" diye soran Tunç, cenazesi zırhlı aracın arkasında sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in babası hakkında açılan soruşturmayı hatırlatarak, "Bunlara yabancı değiliz. Suruç'lu aileler hakkında da çocuklarının mezarı başında yaptıkları açıklamalardan kaynaklı soruşturma açılmıştı" dedi.

'HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEDİK'

Tunç, şöyle devam etti: "İfade vermeye gittiğimde sürekli eşimin nasıl yaşamını yitirdiğinden bahsediyorlar. Psikolojik bir baskı yürütüyorlar. Mücadelemizi bastırmak istiyorlar. Ancak hiçbir zaman boyun eğmedik. Bir adım dahi geri atmayacağız. Bu baskılar bizi yalnızca güçlendirir."