Mehmet Beyazıt isimli kişi HDP İstanbul il binasına giderek partililere saldırı girişiminde bulundu. Saldırgan içerideki partililer tarafından engellenirken İstanbul Valiliği, Mehmet Beyazıt’ın çok sayıda suç kaydının bulunduğunu ve daha önce hastanede psikolojik tedavi gördüğünü bildirdi.

Bugün HDP’nin Tarlabaşı’ndaki il binasına giden Mehmet Beyazıt, partililere, “Siz teröristsiniz” diyerek, saldırmak istedi.

MA’nin aktardığına göre partililer saldırganı etkisiz hale getirdi. Bu sırada saldırgan, Kağıthane’de oturduğunu ve Mehmet ile Ferhat adında iki kişinin kendisini Harmantepe Camisi’nden HDP’ye saldırmak üzere gönderdiğini söyledi.

Partililer, daha sonra saldırganı çağırdıkları polise teslim etti. HDP’liler, Kasımpaşa Polis Merkezi’ne götürülen saldırgan hakkında şikayetçi oldu.

Saldırganın savcılıkta ifadesi alınmak üzere yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği de HDP İstanbul İl Başkanlığı binasına girerek yüksek sesle bağıran ve eşyalara zarar veren kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 11.30 sıralarında HDP İl Başkanlığı binasına giren kişinin, binada yüksek sesle bağırdığı ve içerideki eşyaları yere attığı yönünde ihbarda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerince şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Şüphelinin herhangi bir “terör kaydının” bulunmadığı bildirilen açıklamada, ancak "Cumhurbaşkanına hakaret", "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna muhalefet", "cinsel taciz", "cinsel saldırı", "tehdit", "hakaret, "mala zarar verme" ile "ibadethane ve mezarlıklara zarar verme" suçlarından kaydının olduğu belirtildi.

Açıklamada, saldırgan hakkında yapılan araştırmada Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaydının bulunduğu, konuyla ilgili tahkikatın devam ettiği aktarıldı.