HDP’nin Ankara’da gerçekleştirdiği Parti Meclisi toplantısının sonuç bildirgesi yayınlandı.

HDP’nin Parti Meclisi toplantısında ‘Vicdan ve Adalet Nöbetleri’, Ortadoğu’daki gelişmeler, tek tip kıyafet uygulamsı ve eylül ayında yapılacak halk toplantıları tartışıldı.

Bildirgede, “İktidar, akıl ve vicdan dışı uygulamalarıyla her türlü hak ihlalini topluma dayatmaktadır. Sadece Türkiye halklarının değil, Ortadoğu halklarının geleceğini de tehdit eden yaklaşımıyla bugünkü rejim artık bölgesel, hatta küresel bir sorun haline gelmiştir” denildi.

HDP’nin 4 ilde gerçekleştirdiği ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ ile Ortadoğu’daki gelişmelerin değerlendirildiği bildirgede şu ifadelere yer verildi:

“Halklarımıza, siyasi parti, demokratik kitle örgütleri, sendika ve meslek örgütleri ile eylemde emeği geçen tüm örgütümüze, partililerimize teşekkür ediyoruz. HDP olarak, halkların kendi kaderlerini tayin etmesi ilkesinden hareketle; tüm Ortadoğu halklarının kendi gelecekleri konusunda söz sahibi olmaları ve özgür bir yaşamı inşa etmeleri için her türlü desteği ve dayanışmayı ortaya koyma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bütün demokrasi güçlerini hükümetin bu saldırı politikalarını boşa çıkarmak için itirazlarını yükseltmeye çağırıyoruz”

KÜRDİSTAN BÖLGESEL YÖNETİMİ’NİN 25 EYLÜL’DE YAPACAĞI REFERANDUM

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de yapacağı referandumun değerlendirildiği bildirgede şu ifadeler yer aldı:

 “Referandum konusu, bir halkın kendi geleceğini tayin etmesi anlamında ilkesel olarak doğrudur ve demokratik teamüllere uygundur. Ulusal Kongre konusunda beklentilerin karşılanmadığı bir süreçte referandumun gerçekleştirilmeye çalışılmasının birçok yeni gerilimi beraberinde getirebileceği kaygımızı da bu vesileyle kamuoyuyla paylaşmak isteriz.”

ŞENGAL’İN ÖZERK İLAN EDİLMESİ

Şengal’de ilan edilen özerkliğe değinilen bildirgede, “Êzidîxan’ın Demokratik Özerlik Projesi’ni selamlıyor, başta bölgede yaşayan Kürtler olmak üzere tüm halklara bu projeyi sahiplenme çağrısı yapıyoruz” denildi.

Tek tip kıyafet dayatmalarına da değinilen bildirgede, “Tekçi zihniyetin tek tip kıyafet dayatmasına karşı tutsakların yanında olduğumuzu ve tek tipleştirmeyi kabul etmeyeceğimizi belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi. 

“Durmayalım, Dur Diyelim! Faşizmi Durduralım, Birlikte Değiştirelim!” kampanyası çerçevesinde mücadeleye devam edileceğinin ifade edildiği sonuç bildirgesinin devamında şunlara yer verildi.

“Eylül ayından başlayarak gerçekleştireceğimiz mitingler, halk toplantıları ve şölenler ile sokakları ve meydanları mücadele alanlarına dönüştürecek, faşizmi kurumsallaştırmayı hedefleyenlere ‘Dur’ diyeceğiz.

(Kaynak: Özgürlükçü Demokrasi)