Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yönetim Kurulu, Ankara katliamını kınadı. Yazılı açıklama yapan HDP MYK, Barış için yapılan mitingde katledilen 97 kişi için başsağlığı ve yaralılara şifa diledi.

Yapılan katliamın; Adana, Mersin, Diyarbakır ve Suruç'ta gerçekleşen katliamlardan bir farkı olmadığı ifade edildi. Ankara katliamının; eşitlik, özgürlük ve adalet için mücadele eden, barış ve demokrasi isteyenlere yönelik bir saldırı olduğu vurgulandı. Ankara katliamı için, "Barış dilinin ve söyleminin yaygınlaşmaması, başarıya ulaşmaması için planlanmış bir saldırıdır" şeklinde ifade edildi.

AKP'li Sedat Peker'in Rize mitinginde yaptığı konuşmanın ertesi günü katliamın yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, "İşte siyasi iktidar içeride böyle mafyatik, dışarda ise IŞİD, Ahrar eş Şam gibi küresel çetelerle ilişkisini kesmedikçe, bu tür katliamlar ne yazık ki hep yaşanacaktır" dedi.

Katliamların üstünün örtülmesine izin vermeyeceğini vurgulayan HDP MYK açıklamasında şöyle devam etti:

"Bu katliamları azmettirenlerden, planlayanlardan, siyasi sorumlulardan ve fiilen yapanlardan hesap hukuk önünde mutlaka sorulacak, yargı önüne çıkacakları günler mutlaka gelecektir." (ETHA)