HDP'de ikinci tur seçiminde, adayların 'Kürt Sorunu' ve 'Demokratikleşme' konusundaki söylemleri izleneceği belirtiliyor.

HDP'de daha önce “seçmene sandığa gidin diyemeyiz” denilen cumhurbaşkanlığının ikinci tur seçiminde, parti yönetiminin CHP'nin adayını bekleme kararı aldığı ifade ediliyor.

CHP, İYİ Parti, SP ve DP’nin kurduğu ittifakın dışında kalan HDP’nin sol ve Kürt parti çevreleri ile teması sürüyor.

HDP MYK’da ikinci tura Selahattin Demirtaş’ın kalmaması durumunda hangi adaya destek verileceği de masaya yatırıldı.

Daha önce, “seçmene sandığa gidin diyemeyiz” şeklinde açıklamalar yapan parti yönetimi, CHP’nin de adayını beklemeye karar verdiği öne sürüldü.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna yönelik planlama yapmama kararı alan HDP, destek için adayların, “Kürt Sorunu” ve “Demokratikleşme” gibi söylemlerini dikkate alacak.

‘MUHALEFETİN BAŞARI HİKAYESİ OLSUN DEMİŞTİK’

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ise yaptığı açıklamada, muhalefet ittifakından HDP’nin dışlanmasını, “Rot balans ayarı bozuk ve sağa çeken bir ittifak” olarak nitelendirdi. Bilgen, “Parti çıkarlarımızdan daha çok, Türkiye muhalefetinin başarı hikayesi olsun, Türkiye’de farklı eğilimleri bir arada gösterecek bir irade gelişsin diye ittifak ısrarında bulunmuştuk. Dışlamanın bize verdiği bir zarar yok” dedi.

Kaynak: Milliyet