HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 4 Ekim’de Muğla’da polis ve askerlerce gözaltına alınan ve çıplak fotoğrafları çekilerek sosyal medyada paylaşılan yedi kişiyi İçişleri Bakanlığı’na sordu.

4 Ekim’de yaşanan olayda, yere yatırılarak çırılçıplak soyulan kişilerin fotoğrafları çekilerek sosyal medyada paylaşılmış, yoldan geçmekte olan vatandaşlara gösterilmek amacıyla gözaltına alınan kişiler, Seydikemer-Kaş yolunun üzerinde uzunca bir süre çıplak bir şekilde bekletilmişti. Daha sonra karakola götürülen yedi kişinin çıplak fotoğrafları tekrar çekilmiş ve sosyal medyada paylaşılmıştı.

‘PAYLAŞAN KİŞİ BAKANLIK PERSONELİ MİDİR?’

Gezete Duvar'da yer alan habere göre Kürkçü, İçişleri Bakanlığı’na verdiği soru önergesinde 4 Ekim’de Muğla’da güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan ve çıplak fotoğrafları çekilerek sosyal medyada paylaşılan yedi kişiyi sordu. Bakanlığın olayla ilgili bir soruşturma başlatıp başlatmadığını soran Kürkçü, “Yakalanan şahısların fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaşan kişi Bakanlığınız personeli midir?” sorusuna da yanıt istedi.

Kürkçü ayrıca 5 Ekim’de söz konusu olayın olduğu yere yakın olan Köyceğiz ormanlık arazisinde, güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada 5 kişinin öldürüldüğü 2 kişinin ise aranmakta olduğu bilgisinin basında yer aldığına da dikkat çekerek, çıplak arama olayı ile çatışma arasında bir bağlantı olup olmadığını da sordu ve ‘yargısız infaz şüphelerini gidermek adına bu kişilerin kimlik bilgilerinin basınla paylaşılmasını’ talep etti.

HDP’li vekilin Bakanlığa yönelttiği sorular şöyle:

Bakanlığınız söz konusu olayla ilgili bir soruşturma başlatmış mıdır? Başlatmışsa bu soruşturmanın içeriği nedir?

Yakalanan şahısların fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaşan kişi Bakanlığınız personeli midir? Hangi görevde bulunmaktadır? Söz konusu paylaşımın ilk çıkış kaynağının olduğu sosyal medya hesabı tespit edilmiş midir? Tespit edilmişse bu hesap bakanlığınıza bağlı çalışan bir personele mi aittir? Tespit edilmemişse nedeni nedir?

Söz konusu fotoğraflar sosyal medyadan sonra gazetelerin internet sayfalarında da yer almıştır. Bu fotoğrafları gazetelere gönderen kişinin kimliği hakkında bir araştırma yapılmış mıdır? Yapılmamışsa nedeni nedir?