HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, İnsan Hakları Haftası nedeniyle Deniz Poyraz'ın ailesini etti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü ile Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, İnsan Hakları Haftası nedeniyle İzmir İl Örgütü’nde katledilen Deniz Poyraz'ın ailesini evinde ziyaret etti. Ziyarette Parti Meclis üyeleri, HDP İzmir İl Eşbaşkanları Besriye Tekgür, Kadri Baydur, ve yöneticileri yer aldı.

'UNUTMAYACAĞIZ'

Burada konuşan Ümit Dede, İnsan Hakları Haftası nedeniyle bir dizi etkinlikler planladıklarını, bunlardan birinin de barış ve demokrasi mücadelesinde sembolleşmiş Deniz Poyraz'ın ailesine ziyaret olduğunu söyledi. Yapılan ziyaretlerle yoldaşlarını unutmadıklarını, ve mücadelelerinin sürdürücüleri olacaklarını ifade eden Dede, "Bu topraklarda Deniz ilk katledilen kişi değildi, son da olmadı. Yaşam hakkına dikkat çekmek için sizleri ziyaret etmek istedik" dedi.

DAVA HAZIRLIĞI

Dede, 29 Aralık’ta görülen davanın ilk duruşması hakkında da aileye bilgi vererek, bu yönlü kapsamlı bir program hazırlıkları olduğunu ve davaya en güçlü şekilde katılım sağlayacaklarını belirtti.

'ADALET YERİNİ BULSUN'

Ardından konuşan anne Fehime Poyraz ise dayanışma ve ziyaretten kaynaklı teşekkür ederek, "Bir deniz gitti. Bin deniz geldi. Denizler ölmez. Hepimizin başı sağolsun. Hiç kimsenin bu acıyı çekmesini istemiyorum. Görülecek duruşmada da adalet yerini bulsun istiyorum" dedi.