CHP ve HDP heyetleri bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Gürsel Tekin, HDP heyetinden de Eş Başkanlar Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ile milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel katıldı.

Dün saat 19.00’da başlayan ve CHP Genel Merkezi'nde yapılan görüşme 1 saat sürdü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Türkiye’deki son siyasal gelişmeler, rüşvet ve yolsuzluk soruşturması etrafında yaşananlar, Kürt sorunu, ‘çözüm süreci’ konuşuldu. HDP’liler Kürt sorununun demokratik çözümü konusunda CHP’den daha aktif tutum alması ve HDP ile birlikte hareket etmesi yönündeki beklentilerini ifade ettiler.

“CEMAAT İLE ORTAKLIK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Evrensel’den Fatih Polat’ın haberine göre HDP’liler CHP’nin Cemaat ile ortak hareket etmemesini beklediklerini belirttiler, CHP’lilerin de böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirttikleri öğrenildi.

“CHP’Yİ KÜRT SORUNUNDA BELLİ BİR NOKTAYA GETİRDİK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 yılda CHP’yi Kürt sorununda belli bir noktaya getirdiklerini savunarak, daha önce kamuoyuna açıklamış oldukları 17 maddelik demokratikleşme önerilerini hatırlattı.

“İTTİFAKIN İKİ PARTİYE DE YARARI OLMAZ”

HDP’liler görüşmede CHP’nin seçimlerde HDP’ye destek vermesini, iki partinin ortak hareket etmesini beklediklerini ifade ederken, CHP kurmayları böyle bir ittifaka ya da ortak çalışmaya sıcak yaklaşmadı. İki parti arasında yapılacak bir ittifakının iki partiye de bir yararı olmayacağını savunan CHP heyeti, böyle bir birlikteliğe CHP’nin tabanından da sıcak bakmayanların olabileceğini ima ettiler. CHP’lilerin böyle bir birlikteliğinin AKP’ye yarayabileceği yönünde de endişeler bildirdikleri öğrenildi.

CHP: İSTANBUL’DA BİZE DESTEK VERİN

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, ‘HDP olarak İstanbul’da bizi destekleyin’ talebinde bulundu. ‘İttifak yapmayalım ama siz bize destek verin’ anlamına gelen bu öneri HDP tarafından reddedildi.

HDP: İTTİFAK AÇIK OLMALI

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, bunun mümkün olamayacağını, HDP olarak ancak kamuoyuna açık bir biçimde ilan edilmiş olan bir ittifaka sıcak baktıklarını ifade etti.

Taraflar bundan sonra da Türkiye’nin demokratikleşme sorunları ve çeşitli meselelerinde görüşmek dileğiyle ayrıldılar. (Evrensel)