HDP, HDK ve DTK'dan oluşan bir heyet, Bingöl'e giderek depremden etkilenen bölgede incelemelerde bulundu, yurttaşları ziyaret etti.

14 Haziran günü akşam saatlerinde merkez üssü Bingöl Karlıova olan 5.7 şiddetindeki deprem, Karlıova Kaynarpınar köyü ve Yedisu ilçesine bağlı Elmalı ve Dinarbey köylerinde etkili olmuştu.

HDP, HDK, DTK heyeti depremden en çok etkilenen 3 köyü ziyaret ederek yurttaşların sorunlarını dinledi ve incelemelerde bulundu.

3 gündür bölgede incelemelerde bulunan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ile birlikte köyleri ziyaret eden heyette HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, DTK divan üyeleri, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı İlknur Birol, HDP PM üyeleri İzzet Karadağ, Zelal Yerlikaya, HDP Dersim İl Eşbaşkanı İbrahim Kasum yer aldı.

İlk olarak Karlıova Kaynarpınar köyüne giden heyet daha sonra Dinarbey ve Elmalı köylerinde enkaz altından yaralı olarak kurtarılan yurttaşları ziyaret etti.

Depremzede yurttaşlar öncelikli ihtiyaçlarının banyo, mutfak, WC ve hayvan barınağı olduğunu, artçı sarsıntıların devam ettiğini ve ilk depremde hasar gören yapıların artçı sarsıntılar nedeniyle tamamen yıkıldığını söyledi.

Yurttaşlar bir taraftan devam eden artçı sarsıntılar diğer taraftan yağan yağmur nedeniyle zor şartlarda olduklarını ifade etti.

Ziyaret sonrasında heyet adına açıklama yapan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, heyetin çalışmaları hakkında bilgi vererek bölgede soğuk hava koşullarının hala etkili olması nedeniyle sorunların bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade ederek sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.