Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Genel Merkezi’ne pompalı tüfekle saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıya ilişkin HDP, Twitter hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, “Genel Merkezimize bir saldırgan pompalı tüfekle 4 el ateş etmiştir” denildi.

Saldırıda yaralanan olmazken silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Saldırının pompalı silahla yapıldığı ve bina camlarının kırıldığı öğrenildi.

AYHAN BİLGEN'DEN AÇIKLAMA

İleri Haber'e konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, saldırı sırasında içeride partililerin olduğunu ancak kimsenin yaralanmadığını belirtti.
 
Saldırganın tüfekle ateş açtığını belirten Bilgen, polisin saldırganı gözaltına aldığını aktardı.

HDP’DEN AÇIKLAMA

HDP tarafından yapılan ilk açıklamada ise “İl-ilçe binalarımıza, Genel Merkezimize dönük saldırıların azmettiricisi, intikam yemini eden ve seferberlik çağrıları yapan yetkililerdir” denildi.

HDP'nin yazılı açıklaması şu şekilde:

"Bu akşam saat 22:20 civarında A. T. G. isimli bir saldırgan, ticari bir taksi ile Genel Merkezimizin önüne gelmiş, araçtan inip kapının önüne geldiğinde montunun içerisinden pompalı tüfeğini çıkarıp 4 el ateş etmiştir. Daha sonra tüfeğini yere atıp ellerini kaldırarak polise teslim olmuştur.
 
Yaralananın olmadığı saldırıda Genel Merkez binamız hafif zarar görmüştür.
 
İl-ilçe binalarımıza ve son olarak da Genel Merkezimize yönelik bu saldırıların azmettiricisi, 'intikam' çığlıkları atan, kolluk kuvvetlerine 'merhametsiz olun' diyen, hiçbir hukuka dayanmadan 'milli seferberlik' ilan eden, her gün partimizi hedef gösteren iktidar mensuplarıdır.
 
İktidar bu tutumu ile HDP'ye yönelik bir algı operasyonu sürdürmektedir. Türkiye'nin dış ve iç politikasındaki kendi hatalarını ve fiyaskolarını örtmek için çabalamaktadır. 'Ya başkanlık ya kaos' anlayışı toplumu ve ülkeyi adım adım bir felaket girdabına sürüklemektedir.
 
HDP'yi demokratik siyasetten tasfiye etme çabalarına karşılık bizler demokratik siyasette güçlü bir şekilde ısrar ediyoruz. Sorunlarımızı demokratik siyasetle, diyalog ve müzakereyle çözme konusundaki tutumumuzda kararlıyız.
 
Ne bu saldırılar ne de algı operasyonları bizleri demokratik siyaset yolumuzdan, bu konudaki kararlı ve ilkeli tutumumuzdan vazgeçiremeyecektir."

 
Öte yandan, genel merkez binasına bu saldırı gerçekleşirken, binaya çıkan sokağın giriş ve çıkışlarıyla bina girişinde polislerin 24 saat nöbet tutmasına rağmen saldırının gerçekleşmesi dikkat çekti.

Beşiktaş’ta bombalı saldırının ardından HDP il ve ilçe örgütleri saldırıya uğramıştı.

Geçtiğimiz günlerde HDP Konya İl Başkanlığı, 300 kişilik grup tarafından saldırıya uğramış, kapıları kırılarak bina ateşe verilmişti.

(Haber Merkezi)