Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) dün yapılan 4. kongre ile eş genel başkanlık görevine seçilen Pervin Buldan ve Mithat Sancar yazılı bir açıklama ile teşekkür etti.

“Demokrasi şölenine dönüştüren halkımıza minnettarız” diyen eşbaşkanlar, “Bütün imkanlarını seferber ederek, bizleri tasfiye etmeye çalışan güç odaklarına, AKP iktidarına rağmen partimizin 4. Olağan Kongresi dün on binlerce insanın katılımıyla, büyük bir kararlılık, coşku ve moralle gerçekleştirildi. Kongremiz bunca karanlığın içinde tam bir demokrasi şölenine dönüştü ve Türkiye’nin gerçek alternatifini gösterdi” dedi.

Buldan ve Sancar’ın açıklamaları şöyle:

“Kongremizi demokrasi şölenine dönüştüren halkımıza minnettarız

Bütün imkanlarını seferber ederek, bizleri tasfiye etmeye çalışan güç odaklarına, AKP iktidarına rağmen partimizin 4. Olağan Kongresi dün on binlerce insanın katılımıyla, büyük bir kararlılık, coşku ve moralle gerçekleştirildi. Kongremiz bunca karanlığın içinde tam bir demokrasi şölenine dönüştü ve Türkiye’nin gerçek alternatifini gösterdi.

Kongrede sadece yeni yönetimimizi belirleyerek, iddiamızı büyütmedik. Kongremiz aynı zamanda hem bizler hem de bu ülkeyi yönetenler açısından önemli mesajlar verdi. Halkımız, bütün tehditlere, saldırılara, imkansızlıklara rağmen partisinin etrafında kenetlendi. Ülkenin bu karanlıktan, krizden ve darboğazdan ancak ve ancak HDP yönetimiyle çıkacağını gösterdi, HDP’nin umut olduğunu bir kez daha teyit etti. Kış şartlarını, engellemeleri aşarak Ankara’ya ulaşan halkımız ülkenin geleceğini değiştirmek için partimizle birlikte sorumluluk almaya hazır olduğunu gösterdi.

Halkımızla birlikte dünyanın dört bir tarafından kongremize gelerek “sizlerden ilham ve güç alıyoruz” diyen enternasyonalist dostlarımız, partimizin uluslararası alanda da umut olduğunu gösterdi.

Bu kongre hepimize büyük sorumluluklar yükledi, umut verdi, kararlılığımızı biledi.

Bunca zulüm ve karanlık içinde partimizin umut olmasını sağlayan bu fikriyatın sahibine; Karadeniz’den Botan’a, Ege’den Serhat’a kadar bütün zorlukları aşarak kongremize katılan ve kongremizin demokrasi şölenine dönüşmesinde pay sahibi olan fedakar, cefakar ve mücadeleci halkımıza; cezaevinde olsa bile mücadeleyi büyütmeye çalışan, gönderdikleri mesajlarla kongremize güç katan önceki dönem Eş Genel Başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere tüm tutsak yoldaşlarımıza; Filistin’den Avustralya’ya kadar dünyanın 30 farklı ülkesinden gelerek bizlere güç veren, ulusal ittifak arayışımızı güçlendiren dostlarımıza ve yoldaşlarımıza; kongre öncesinde gece gündüz demeden çalışan il ve ilçe örgütlerimize; günlerdir kongrenin teknik hazırlıklarını yürüten Kongre Komisyonu üyelerimize, parti emektarlarımıza ve kongremizin gelişmesinde pay sahibi olan herkese teşekkür ediyoruz. Geçen dönem partimizde eş başkanlık yapan, büyük bir emekle partimizi ileri taşımak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Sezai Temelli ve PM üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz.

Kongremizden aldığımız güçle ve bize yüklenen sorumlulukla partimizi hep birlikte daha ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz.”