Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul'un Pendik ilçesine bağlı Kaynarca Mahallesi’nde bulunan tekstil atölyelerinde çalışan işçileri ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Ziyarette Buldan’a milletvekili Züleyha Gülüm, İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı ile Pendik ilçe örgütü yöneticileri eşlik etti. 

İşçileri tek tek selamlayarak bayramlarını kutlayan Buldan, işçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Buldan’ı sıcak bir şekilde karşılayan işçiler ise demokrasi, hak ve özgürlükler mücadelesini birlikte yürüterek, zafere ulaştıracaklarını ifade etti. 
Sohbet ve bayramlaşmanın ardından Buldan açıklamalarda bulundu. 

‘YANLIŞ YAPTIKLARINI KENDİLERİ DE BİLİYOR’

Buldan, pandemi koşullarına, yasak ve kısıtlamalara ve Ramazan Bayramı’na rağmen işçilerin çalışmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, ziyareti HDP olarak “Kadın Yoksulluğu” kampanyası çerçevesinde gerçekleştirdiklerini söyledi.  
 
Kampanya kapsamında kadın yoksulluğunu ve kadınların yaşadıkları sorunları görünür kılmayı amaçladıklarını dile getiren Buldan, pandemi kısıtlamalarının herkes için eşit bir şekilde uygulanması gerektiğini belirtti. Buldan, bir kesimin çalışarak bir kesimin de eve kapanarak bu sürecin atlatılacağını asla düşünmediğini vurgulayarak, “Kapanma çerçevesinde insanlar ekmek parası için çalışmak zorunda kalıyorsa bunu düşünmesi gereken yer ve makam Saray ve Cumhurbaşkanıdır. Kendilerinin kapandığı bir dönemde insanlara eve kapanın da pandemiyi durduralım çağrısı yapanlar başka bir kesimin çalışmasın göz yummamalıdır. Sizlere yaşamınızı idame ettirebilmek için belli bir destek sunulması evde kalmanıza katkı sunacaktır. Ancak böyle yapılmıyor. İşçinin, emekçinin, kadınların her gün iş yerinde olduğu bir düzenin soruna hiçbir faydası yoktur. Biz başta kadınlar olmak üzere Türkiye’deki tüm işçi ve emekçi kesimini pandemi koşullarında yaşanan tüm sıkıntıları biliyoruz ve bunun tedbirlerinin alınması için çaba çağrı yapıyoruz. Ancak AKP hükümeti, cumhurbaşkanı ve yöneticileri çağrımıza cevap vermekten kaçınıyor. Çünkü yanlış yaptıklarını kendileri de biliyorlar. Ancak rantları ve kendi gelecekleri için söz kurmaktan çekiniyorlar” diye konuştu. 

'EN ETKİLİ CEVABIMIZI SANDIKTA VERECEĞİZ'

AK Parti'nin erken seçimde gideceğini vurgulayan Buldan, “Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Artık tüm Türkiye AKP’nin bu ülkeyi nasıl yönettiğinin farkındadır. İnsanların artık AKP’nin yalanlarına karnı toktur. Türkiye’yi bugün uçurumun kenarına getiren, bir iflas ile baş başa bırakan, kendi geleceğini düşünmekten başka bir şey düşünmeyen AKP’ye en etkili cevabımızı seçim sandıklarında vereceğiz. O yüzden bir kez daha çağrı yapmak istiyorum. Erken seçim kaçınılmazdır. Çünkü bu ülkeyi artık yönetemiyorlar. HDP olarak, her zaman ifade ettiğimiz gibi bir erken seçim çağrısını bir kez daha yapıyoruz. Türkiye halkları birlikte geleceği için işçi, emekçi kadınların, çocukların, gençlerin yarınları, geleceği için erken seçimin şart olduğunu ifade ediyoruz. Hiç kimse herhangi bir kaygıya ve kuşkuya kapılmasın. Başaracağımıza inanıyoruz. Başarı bizim olacak. Türkiye halkları ile birlikte direnecek ve başaracağız” ifadelerini kullandı. 

‘İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİ’

HDP Genel Merkezi’ne yönelik saldırı başta olmak üzere gerçekleşen saldırıların hiçbirinin birbirinden bağımsız olmadığını ifade eden Buldan, “İnsanların tek başına karar almış bir saldırı değil.  HDP'ye saldırının arkasında bu ülkeyi yöneten İçişleri Bakanı başta olmak üzere hükümet var. HDP’ye yapılan her bir saldırının failinin ve kışkırtıcısının kim olduğunu bizler biliyoruz. Bu saldırılar Türkiye’ye bir şey kazandırmaz. Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olan HDP’ye yapılan saldırı üç kişinin aldığı bir karar değildir. Arkasında kim varsa, azmettirici kimse ortaya çıkarılmalı ve cezalandırılmalıdır. İçişleri Bakanı acilen istifa etmesi gerekmektedir. Çünkü HDP küçük ve basit bir parti değildir. Milyonlarca kişinin oyunu almış bir partidir. Oraya saldırı o kadar kolay olmamalıdır. Saldırıyı kınıyor ve faillerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz” dedi. 

MERSİN’DEKİ SALDIRI: ARKASINDA ÜLKEYİ YÖNETENLER VAR

Buldan, Mersin’de Kürt aileye ırkçı saldırıya ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Kürtlerin nerede olursa olsun yaşadıkları her yerde kendilerine yönelik yapılan saldırıların arkasında muhakkak ülkeyi yönetenler var. Mersin’deki saldırı adli bir saldırı değil, çok bilinçli ve ırkçı bir saldırıdır. Saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırı arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Tutuklananların birkaç gün sonra serbest bırakılması durumunda hükümetin sorumlu olacağını belirtmek isterim. Bu insanlar cezalandırılmalıdır. Kürtlere yapılan her bir saldırı azmettiren ve saldırı emri verenler mutlaka bulunmalı ve cezalandırılmalıdır.” 
Açıklamanın ardından, Buldan ve işçiler fotoğraf çektirdi. 

Kaynak: MA