HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'un ev sahipliğinde düzenlenen yemekte, AB'ye üye ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

HDP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Buldan, partisinin Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Hişyar Özsoy ile yemeğe katıldı.

Türkiye'deki gelişmeler, Kobani davası ve kapatma davasındaki son gelişmelere dair görüşlerini dile getiren Buldan, büyükelçilerin sorularını yanıtladı.

HDP'nin gücünü artırmaya devam ettiğini kaydeden Buldan, partisinin, Türkiye siyasetinde sonuçları belirleyen bir aktör olarak, ülkenin ihtiyaç duyduğu siyasal dönüşümde önemli rol oynayacağını belirtti.

Buldan görüşmede, Türkiye'de yaşanan siyasi ve ekonomik krize dair partisinin görüşlerini de paylaştı ve olası erken seçime dair kamuoyundaki tartışma ve araştırmaları değerlendirdi.

Eş Başkan Buldan ayrıca; AİHM’in HDP’nin eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği tahliye kararlarının uygulanmamasına dair fikirlerini ifade etti.