HDP’nin yeni Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP-MHP ittifakını değerlendirdi. Temelli, "50+1 hesabı yapanlar yüzde 40’ı zor bulacak" dedi.

Artı Gerçek'ten Erdal İmrek'e konuşan Temelli, "Seçimi kaybetme kaygısı o kadar yüksek ki. İkisi, üçü bir araya geldiler yine hesaplar tutmuyor, yasaları iğdiş ediyorlar, bu türden deyim yerindeyse komplo yasalar hazırlıyorlar ama yine de kazanamayacaklar" dedi.

İttifakın halkların, toplumun beklentilerini karşılayan bir siyasi hamle olmadığını söyleyen Temelli, "Bu tam tersine toplumun halkların beklentilerine karşı yapılan bir hamle. Ben inanıyorum ki, nasıl yüzde 64 hesabı yapıp yüzde 51’i ancak bir sürü hileyle elde etmiş bir şey varsa şimdi de 50+1 hesabı yapanlar yüzde 40’ı zor bulacak" ifadelerini kullandı.

HDP’nin seçim stratejisine ve aday belirleme sürecine ilişkin de mesajlar veren Temelli şunları söyledi:

"Biz demokrasiden yana, barıştan yana adım atılacak her yerde olacağımızı zaten ifade ediyoruz. Ama sürekli olarak HDP’yle yan yana gelmeyi bir sorun alanı gören bir siyasetle karşı karşıya geliyoruz. Dolayısıyla bu soru bizimle değil, bizimle yan yana gelip gelmeme kaygısı taşıyanlara yönelik bir soru. Yoksa bizim açımızdan Türkiye’nin demokratikleşmesi, barış, çözüm, en asgari müştereklerde adım atılması gerekliliği çok açık ve net ortada. Biz eğer bu saldırıyı faşizm olarak tanımlıyorsak, gelmiş olduğumuz noktada her şey olağanmış gibi siyaset yapamayız.

Önümüzdeki dönem Sayın Demirtaş’ın özgürlüğü, bir an önce özgür kalması önceliklerimiz arasında. Türkiye siyaseti açısından neler ifade ettiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Fakat biz henüz cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kurullarımızda bir çalışma yürütmedik. Kaldı ki kurullarımızda çalışma yürütmeden önce tabanla çalışmalarımızı yürütmemiz gerekecek. Önceliklerimiz, enerjimizi yoğunlaştıracağımız alanlar belli. Dolayısıyla buralarda hareket edip yol aldıktan sonra yine bu tartışmaları hep birlikte sürdüreceğiz."