Seçim bürosu açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır’dan 12 milletvekilini çıkaracaklarını söyleyerek, “Kürt halkının oylarını çantada keklik sanmasınlar” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 24 Haziran baskın seçimleri kapsamında büro açılış etkinlikleri devam ediyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Hatboyu Caddesi üzerinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. 
 
 Açılış öncesi konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bu seçim büromuzun açılışı 24 Haziran seçimlerinde Amed’te 12 milletvekilimizin kazanmasına katkı sağlayacaktır. 24 Haziran seçimleri Kürtler ve Türkler için, Ermeniler, Süryaniler için, kadınlar ve gençler için dönüm noktasıdır. Bu ülkede şimdiye kadar 16 yıllık AKP iktidarından bıkmış olanlar, AKP iktidarını bitirmek isteyenler, AKP’lilere ders vermek isteyenler, onları sandığa gömmek isteyenler, 24 Haziran sabahı gidip oy kullanacaktır. Bu ülke, 16 yıldır AKP iktidarından hiç bir hayır görmemiştir. Ülkede en büyük zulüm, acı, anaların gözyaşının dökülmesine neden olanlar derslerini sandık sonuçlarında göreceklerdir” dedi. 
 
'AFRİN’E GİDENLER HALKIN VİCDANINA HESAP VERECEK’ 
 
HDP’li milletvekillerinin ve DBP’li belediye eşbaşkanlarının tutuklanmasını anımsatan Buldan, şöyle konuştu: “Belediye başkanlarımızı rehin alarak, yerine kayyum atayanlar; Kerkük’e ve Afrin’e gidenler, 24 Haziran’da Kürt halkının vicdanlarında hesap vereceksiniz. Bizler, bu ülkede barış meselesi başta olmak üzere, adalet, insan hakları, Kürt sorununun ve toplumun bütün sorunlarının çözümü için yola çıktık. Bugüne kadar bizlere yaşatılanlar, bizlere çektirilenler, bizim gönlümüzde vicdanımızda, beynimizde farklı bir yer aldılar. Kürt halkının oylarını çantada keklik sanmasınlar. Bundan sonra başta Kürtler olmak üzere bu ülkede ötekileştirilenler, tasfiye edilmeye çalışılanlar, HDP çatısı altında birlik ve beraberliklerini oluşturdular. Türkiye’nin batısında Türk ittifakı, burada Kürt ittifakı ile beraber bundan sonra hiçbir şeye müsaade etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz.”
 
‘BU DÜZENİ DEĞİŞTİRİYORUZ’
 
Türkiye’de ilk defa cumhurbaşkanlığı seçimi için halkın sandığa gideceğini dile getiren Buldan, şöyle devam etti: “Başkanlık sistemi değil, bu ülkede parlamenter sistemin tekrar hayata geçmesi, Selahattin Demirtaş’a vereceğiniz oylar, ülkenin barışına hizmet edecektir, milletvekili arkadaşlarımızın cezaevinden çıkmasına katkı sağlayacaktır, Selahattin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı yapacaktır. Bu ülke, ya bu düzene devam diyecek ya da bu düzeni değiştiriyoruz diyecekler. Bu düzene karşı olanlar, AKP-MHP ittifakından rahatsız olanlar tercihini yapacak. Bu ülkede ikinci tercih olan HDP’yi seçecektir. Halkın adalete ve özgürlüğe olan inancı ülkeye demokrasiyi getirecektir. Ülkede hiç kimse demokrasiden, adaletten söz edemez. Her şeyin saraya bağlı olduğu, onların ağzından çıkan her şeyin adaleti ve yargıyı etkilediğini biliyoruz. Alınan kararların hukuki olmadığını, siyasi olduğunu biliyoruz. Ülkeye demokrasiyi, adalet getireceksek, el ele, omuz omuza yürümesi gerekiyor.”  
 
‘AMED’TE 12 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ’
 
Herkesin bir milletvekili adayı olarak çalışma yürütmesi gerektiğinin altını çizen Buldan, “Ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle dolaşmalı. Her kapıyı çalmalı, herkesin elini tutmalıyız. Bugün Amed’ten aday olan 12 milletvekili adayımızı sahiplenmeli ve bağrına basmalı. Söz veriyoruz; Amed’ten 12 milletvekili çıkaracağız. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 
 
Buldan, daha sonra HDP milletvekilleri ve Barış Anneleri ile birlikte seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılış ardından davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı