HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Kobani, Kuveyt, Tunus ve Fransa'da gerçekleştirilen saldırıların şiddet odaklı atmosferi güçlendirdiği uyarısını yaparak, El Kaide, IŞİD, El Nusra gibi örgütlerle destekçilerinin uluslararası toplum önünde yargılanması gerektiğini söyledi.

HDP'den Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ imzasıyla yapılan açıklamada, "İnsanlığa yönelik saldırılara karşı daha fazla demokrasi , daha fazla özgürlük" çağrısı yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi olarak, özgürlükler ve demokrasi cephesinin geliştirilmesi için her türlü çabayı göstereceklerini belirten eş başkanlar Yüksekdağ ve Demirtaş, Türkiye'de de varlığını sürdüren ırkçı ve katliamcı örgütlere karşı, Diyarbakır'da yaşanan patlamada olduğu gibi dayanışmayı daha da güçlendireceklerini vurguladı.

Gelişmelerin kaygıyla takip edildiği belirtilen açıklamada, "Son günlerde Kobani'de 150'yi aşkın sivilin planlı bir şekilde katledilmesi, Şii camilerine dönük bombalı saldırılar, Tunus'ta gerçekleştirilen plaj baskını ve Fransa 'daki fabrika baskınının birbirlerinden kopuk olmadığı son derece açıktır. El-Kaide, IŞİD, El-Nusra gibi örgütler ile bu örgütlere dolaylı ya da dolaysız destekte bulunan tüm siyasi çevrelerin izole edilmeleri ve yargılanmaları için uluslararası toplumun önünde tarihsel bir görev bulunmaktadır" denildi.

Açıklamada ayrıca saldırılarda hayatlarını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilendi.