HDP Diyarbakır İl Binası'na yapılan saldırıya ilişkin HDP'den açıklama geldi. Heyet adına konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, baskının içeridekileri katletmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirttti. Farisoğulları, "Bu hukuksuzluktur, bu kabul edilemez. Adeta bizi burada linç ettiler. Açık söylüyorum, açık ifade ediyorum; bizi katletmek için gelmişlerdi. Bunu bütün dünya kamuoyu bilmelidir. Bu kadar kin ve nefretle bir kitlesel katliam ile karşı karşıya olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları açıklama şöyle: 

Dünden bugüne çok vahşi bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Partimizin camlarını, kapılarını kırarak içeri girdiler. Dolayısıyla bunun da nedeni güya içeride suçlular varmış, cumhuriyet savcılarının böyle bir kararı varmış. Oysa ki bu suçlu ilan ettikleri arkadaşlarımızın 5-6 gün önce yine burada açlık grevinde oldukları sürede yine buraya gelip gözaltına aldılar. Bu arkadaşlarımız eylemlerini gözaltında da devam ettirdiler. İçinde bir vekil arkadaşımızın olduğu, 3 Mart’ta başlatılan açlık grevi. Bunun da temel nedeni, bugün 122’inci gününde olan DTK Eşbaşkanı Sayın Leyla Güven öncülüğünde bir açlık grevi direnişi var. Bunun da tek bir amacı var daha önce mahkemede de açıklanmıştı: Sayın Öcalan üzerindeki bu hukuksuzluğun, bu tecridin kaldırılmasına yönelik almış olduğu bir karar. Yine Hewlêr’de başlatılan açlık grevin 100’üncü gününü aştı. Yine Galler’de, Strazburg’da açlık grevleri devam ediyor. Cezaevlerindeki açlık grevleri de 80’inci günü buldu.

1 Mart itibariyle tüm cezaevlerinde bir açlık grevi başlatıldı. Binler, on binler açlık grevinde.  Burada da bir destek vermek ve bu halkın meşru taleplerini desteklemek adına bir vekilimizin de içinde olduğu 6 kişi açlık grevine girdi.

DÜN BİZİ KATLETMEYE GELMİŞLERDİ

Demin ifade ettim bunların gözaltına alınmaları ve bırakılmaları açlık grevini bitirmeye yönelikti. Hatta savcı “sizi bırakırsam bu eyleme devam edecek misiniz?” diye soruyor. Arkadaşlarımız evet devam edeceğiz diyor. Dün de bu arkadaşlar geri geldiler ve açlık grevine devam ettiler. İki vekilimizin daha içinde olduğu 4 kişilik bir grup da eklendi bu 6 kişilik gruba ve toplamda 10 arkadaşımız açlık grevine devam etti. Ama dün akşam 9 (saat 21:00) sıralarında binlerce güçle partimiz kuşatıldı, bütün ikazlarımıza rağmen, yasal siyasal bir kurum olan partimizi her gün elinizi kolunuzu sallayarak gelip basamazsınız. Bu hukuksuzluktur, bu kabul edilemez. Adeta bizi burada linç ettiler. Açık söylüyorum, açık ifade ediyorum; bizi katletmek için gelmişlerdi. Bunu bütün dünya kamuoyu bilmelidir. Bu kadar kin ve nefretle bir kitlesel katliam ile karşı karşıya olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

MOĞOL İSTİLACILARI GİBİ İÇERİ GİRDİLER, LİNÇ EDİLDİK

Artık kolluk kuvvetlerinin keyfi muamelesi gibi bir değerlendirmeyi kabul etmiyoruz. Bizi, bu halkın iradesiyle seçilen vekilleri, linç ettiler dün akşam. Burada parti yöneticilerimiz bütün herkes adeta bir katliam ile karşı karşıya kaldı. İçeri adeta bir Moğol istilası gibi açlık grevinde oturan eylemcileri bu kararlılığı gösteren arkadaşları yaka paça alıp götürdüler.

KÜRT HALKININ KIRIMI KİME NE FAYDA SAĞLAYACAK?

Şimdi böyle hukuksuzluk böyle adaletsizlik olur mu? Birileri de çıkıp bizi ülkemizden kovmaya çalışıyor. Sanki biz yeni gelmişiz, buranın sahibi değilmişiz gibi. Bir başkası da diyor ben talimat vermişim öldürmek de dahil. Şimdi böyle devlet böyle mekanizma olmaz. Kürt halkının kırımı kime ne fayda sağlar? Türk halkına hiçbir fayda sağlamıyor. Türk halkı bu yaklaşım içinde değil buna inanmıyoruz. Bizi böyle bir katliama tabii tutma yaklaşımları var. Bütün basın bunu bilmelidir. Dün gece uzun namlulu silahlarla partini içine girildi kar maskeliler, robokoplar. Böyle olmaz. ne yapmaya çalışıyorsunuz?

NEREDE KONUŞURSA BİZİ TERÖRİST İLAN EDİYOR

Bu açıdan biz bu tutumu bu antidemokratik uygulamaları kınıyoruz. Bütün basın emekçileri bunu bütün dünya kamuoyuna duyurmalıdır. Bizim temel amacımız demokratik bir ülkeyi yaratmaktır. Bizim amacımız ayrımcılığı körüklemek değil, bizim amacımız birilerinin dediği gibi Türkiye’yi kamplara, bölgeler bölmek değil. Hepimizin tarihi bellidir. Nerede konuşuyorlarsa, bizi terörist ilan ediyorlar.

HALKIMIZ VEKİLLERİNİN VE İRADESİNİN ETRAFINDA KENETLENMELİDİR

Taleplerimiz için bu canlarımız için bu mücadelemiz. Bu yaklaşım ve tutumu kınıyoruz ve bu gözaltında olan arkadaşlarımız serbest bırakılmadığı sürece mücadelemiz ve direnişimiz devam edeceğiz. Direnişimiz devam edecek. Bu gayrı hukuki tutumu asla kabul etmiyoruz. Bu hukuksuzluktur, antidemokratik bir uygulamadır. Kürtlere karşı derin düşmanlığın ifadesidir.

HALKIMIZ BU KIRIMA KARŞI SESSİZ KALMAMALIDIR

Halkımıza çağrımız, eğer halkımız bu kırım politikalarını, bu baskı politikalarını, bu katliamcı politikaları kabul etmek istemiyorsa rol ve görevini yerine getirmelidir. Kendi arkadaşlarının kendi öncülerinin yanında kenetlenmelidir. Herkes nerede olursa olsun demokratik tepkisini göstermelidir. Böyle bir yaklaşım asla kabul edilemez. Halkımıza çağrımız vekillerini, iradelerini yalnız bırakmasınlar. Dayanışma içerisinde olsunlar, birliklerini geliştirsinler. Bu zulme dur demenin zamanı geldi. Birlikte dur diyeceğiz. Başka çaremiz yok. Böyle bir zulüm olmaz.

Demokrat Haber