HDP Merkez Yürütme Kurulu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi-İran sınırında meydana gelen depreme ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HDP’nin açıklamasında, “Depremin sebep olduğu yıkımın etkisini azaltmanın yolu güçlü ve etkili dayanışmadan geçer. Bizler de bu zor ve çetin günlerde Kürdistan halklarına ve depremzedelere güçlü yardımlaşma duygularımızı iletiyoruz.Halklarımızı, örgütlerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı depremin meydana geldiği yerlerde yaşayan insanlarımızla dayanışmaya çağırıyoruz. Uzatılan her el, yapılan her dayanışma faaliyeti acıları azaltacak, kardeşlik ve birlik duygularını güçlendirecektir” denildi.

HDP’nin açıklaması şu şekilde:

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Süleymaniye Eyaleti ile Doğu Kürdistan’ın Kirmanşan Eyaleti sınırında meydana gelen 7.3 şiddetindeki depremin bilançosu gittikçe ağırlaşmakta, can ve mal kaybı artmaktadır.

Resmi olmayan açıklamalara göre, yüzlerce insan hayatını kaybetmiş, binlerce insan da yaralanmıştır. Yıkım büyüktür.

Süleymaniye ve Kirmanşan Eyaletlerinde meydana gelen bu depremin yıkıcı etkilerinden dolayı derin bir üzüntü içindeyiz.

Hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve halklarımıza başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz.

Depremin sebep olduğu yıkımın etkisini azaltmanın yolu güçlü ve etkili dayanışmadan geçer. Bizler de bu zor ve çetin günlerde Kürdistan halklarına ve depremzedelere güçlü yardımlaşma duygularımızı iletiyoruz.

Halklarımızı, örgütlerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı depremin meydana geldiği yerlerde yaşayan insanlarımızla dayanışmaya çağırıyoruz. Uzatılan her el, yapılan her dayanışma faaliyeti acıları azaltacak, kardeşlik ve birlik duygularını güçlendirecektir.

(Demokrat Haber-Ankara)