HDP İzmir Milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay, HDP İzmir il binasına 17 Haziran 2021’de gerçekleştirilen silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın davasına dair  Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Açıklamada, davanın kamuoyundan kaçırılarak örtbas edilmek istendiğine vurgu yapıldı.

Davanın sıradan bir cinayet davasına dönüştürülmek istendiğine dikkat çeken Murat Çepni, “Bütün bu süreçte iktidarın ve mahkemelerin yapmaya çalıştığı şey, bu siyasi cinayet davasının bir bireysel husumet davasına dönüştürülmeye çalışılmasıdır. 5. davaya gelmemize rağmen bir arpa boyu yol katedilmiş değil” diye konuştu.

Çepni, “Bu katil, katliamın sonrasında iş hanından çıkarken, polis tarafından ‘Adın ne abicim’ diyerek karşılandı. Aslında bu ifade bütün bu davanın alameti farikasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Serpil Kemalbay ise İzmir’de görülen son davada avukatların dahi içeri alınmadığını ifade etti. Kemalbay, “Yapılmak istenen şey, Deniz Poyraz katliamını kamuoyundan kaçırmak, demokratik kamuoyundan kaçırmak ve münferit bir olaymış gibi, tek bir kişinin karar verdiği ve yaptığı bir olaymış gibi örtbas etmek” dedi.

NE OLMUŞTU?

HDP İzmir il binasına 17 Haziran 2021’de silahlı saldırı gerçekleştirerek Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan dava, 5’inci duruşmasından sonra "Gencer’in güvenliği" gerekçesi öne sürülerek, Aliağa Şakran Cezaevi yerleşkesinde bulunan salona taşındı.

Burada görülen davanın duruşmasında ise engellemeler yaşandı. Duruşmada yetki belgeli avukatlar, davayı takip etmeye gelenler ve basın emekçileri salona alınmadı. Jandarma, avukatlara tazyikli su ve biber gazı sıktı. Müşteki avukatlar içeride yokken mahkeme heyeti tanık dinledi. Salona alınan avukatların reddihakim talebi kabul edilmedi, avukatlar duruşma salonunu terk etti. Duruşma müşteki avukatlar olmadan görüldü.