Halkların Demokratik Partisi (HDP), Avrupa Birliği (AB) ve IMF'in Yunanistan'a yönelik 'borç dayatmalarına' karşı bugün saat 19:30'da Yunan Konsolosluğu önünde "Yunan halkıyla dayanışma" eylemi düzenleyecek.

YUNAN EKONOMİSİNDEKİ BELİRSİZLİK DERİNLEŞİYOR

Avro Bölgesi maliye bakanlarının 'kemer sıkma programı' konusundaki hazırlıklarını yetersiz buldukları Yunanistan’a 7,2 milyar avroluk kalan kredi dilimini serbest bırakmadı ve kreditörler ile müzakerelerin hızlanmasını istedi.

Avro Bölgesi maliye bakanlarının toplandığı Eurogroup toplantısında, Yunanistan’ın 30 Haziran’da ödemesi gereken borcu için ek süre talebi reddedilmesi üzerine, Yunan ekonomisindeki belirsizlik derinleşmeye başladı.

5 Temmuz’da referanduma gitme kararı alınan ülkede, bankalar ve borsa bugün kapalı.

TSİPRAS'TAN ÇAĞRI

Başbakan Aleksis Tsipras  Eurogroup'un kararına ilikin olarak, “Bu kararın halkın iradesine şantaj yapmak ve referanduma sürecinin yumuşak olmasını önlemekten başka bir amacı olmadığı çok açık. Oysa ki başaramayacaklar. Bu davranış tam tersi bir şonuç doğuracak," ifadesini kullanırken, halka da "Korkulacak tek şey korkunun kendisidir" çağrısı yaptı.

HDP: YUNAN HALKIYLA DAYANIŞMAYA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Koordinasyonu ise AB ve IMF'nin Yunanistan'a yönelik bu dayatmaları karşısında Yunanistan halkıyla dayanışmak için bugün Yunan Konsolosluğu önünde bir eylem düzenleyecek.

HDP, eyleme ilişkin çağrısında, "Troyka yenilecek, Yunanistan halkı kazanacak", "Daha fazla kemer sıkmaya hayır diyoruz. #OXI #NO" derken; eyleme katılım çağrısı yaptı.

Eylem Saat 19:30'da başlayacak. (Demokrat Haber)