Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Cizre ilçe Örgütü, bu sabah ilçe binalarına yapılan polis baskınını ve aralarında HDP Cizre İlce Eşbaşkanı Mesut Nart'ın da bulunduğu 10 kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek için "Nöbet eylemi" başlattı. HDP Cizre ilçe binası önünde başlatılan nöbet eylemine HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Hasan Özgüneş, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri,  HDP Şırnak il ve ilçe eşbaşkanları, Cizre Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Kutlu, Mehmet Zırığ, Silopi Belediyesi Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk'un yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

'BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Nöbet eylemi HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş'in kısa bir konuşmasıyla başladı. Baskılara karşı boyun eğmeyeceklerini belirten Özgüneş, HDP'nin halkın partisi olduğunu ve halkın HDP'ye sahip çıktığını söyledi

NÖBET EYLEMİ 3 GÜN SÜRECEK 

Ardından "Özgürlük mahkumları" parçasını söyleyen yurttaşlar, alkış ve zılgııtlarla nöbet eylemini sürdürüyor. Nöbet eyleminde sık sık, "Bijî berxwedana Cizîrê" ve "Bijî berxwedana Botanê" sloganları atıldı.

Nöbet eylemi 3 gün boyunca saat 20.30 ile 24.00 saatleri arasında devam edecek.

Kaynak: MA