HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, 31 Mart seçimlerinde ittifak yaptıkları Kürt partilerinin temsilcileri ile birlikte, HDP Diyarbakır İl Binası’nda açıklama yaptı.

İttifak partilerinin ortak açıklamalarının ardından konuşan Temelli, “31 Mart seçimlerinde ortaya koyduğumuz strateji büyük bir başarı ortaya koymuştur. Türkiye’de siyaset kulvarı değişmiştir. İktidarın, AKP-MHP blokunun dayattığı otoriter rejimin devam edemeyeceği seçim sonuçları ile ortaya çıkmıştır. Bu büyük başarı Türkiye’de tıkanmış olan demokrasi ve barış yolunu açacaktır. Ortaya çıkan başarıda burada yaptığımız ittifakın payı büyüktür, çok büyük katkısı olmuştur” dedi.

Temelli ittifak partilerinin temsilcilerine de teşekkür etti.

“Şu anda burada bulunan ittifak dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz 7 partinin genel başkanına teşekkür etmek istiyorum. Çok yoğun bir kampanya süreci gerçekleştirdik. Bu kampanya sürecinde ittifak gerçekleştirdiğimiz siyasi partilerin büyük bir emeği, çabası oldu” diyen Pervin Buldan ayrıca şunları söyledi:

 “Bizim yaptığımız güç birliği ve ittifakın Türkiye’deki seçim sonuçlarına nasıl yansıdığını ve stratejimizin Türkiye’nin kaderini nasıl değiştirdiğini gördük. Bu başarıda özelikle Kürdistani partilerle yaptığımız ittifakın önemli bir rolü var. Çünkü bu ittifak aslında burada yapılmış olabilir ama bunun sinerjisi Türkiye’nin her yerine yansımıştır. Dolayısıyla Türkiye’de Kürtlerin ve HDP’nin stratejik anlamda başlattığı ittifakın büyük bir kazanım elde ettiğini belirtmek istiyorum.”

‘ÖNÜMÜZDEKİ YÜZ YILLARA NASIL YANSIYACAĞINI GÖRMEK GEREK’

Pervin Buldan, “Bu kazanımın önümüzdeki günlerde, önümüzdeki aylarda, önümüzdeki yıllarda da daha fazla ete kemiğe bürünmesi, güçlenerek çoğalarak sürmesinin önemini ifade etmek isterim. Kazanmış olduğumuz belediyelere sadece kazanılmış bir belediye olarak bakmamak, tarihsel bir kazanım olarak bakmak lazım. Biz bugün belki belediyeleri teknik olarak kazandık ama bunun altındaki tarihsel kazanım daha da önemlidir. Bu ittifakın önümüzdeki yüz yıllara nasıl sirayet edeceğini görmek gerekir” dedi.