HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Maraş’ın Pazarcık ilçesi ve Antep’in Nurdağı İslahiye ilçelerindeki durumu anlattı.

Evrensel’e konuşan haberine göre, Enkazın altında çok sayıda cenaze ve yaralı olduğunu söyleyen Toğrul, “Teknik eleman eksikliği çok açık görülebiliyor. AFAD birçok yerde yok. Özellikle de Pazarcık’ta bir AFAD yetkilisine rastlayamadık. Nurdağı’nda yetkili sayısı da çok az” diye anlattı.

"ORGANİZASYON DİYE BİR ŞEY YOK"

Bazı enkazların başında özel harekat polislerinin ve itfaiye erlerinin bulunduğunu ama çoğu yerlerde onların bile olmadığından bahseden Toğrul, “Halk kendi yakınlarını ya da sesini duyabildiğini kurtarmaya çalışıyor. Bir diğer taraftan da açlık meselesi büyük sorun. Fırın yok, su yok” dedi.

Artçıların devam ettiği için halkın evlerine giremediğine de değinen Toğrul, “Elektrik yok, hatlar doğru düzgün çekmiyor. İnsanlar kimseyle haberleşemiyor. Bunun yanı sıra evlerine giremeyen insanlar ısınmak için arabalarında kalıyor ama bunun için de benzin yok, alınamıyor da” şeklinde konuştu.

Bu depremin beklendik bir deprem olduğunu ve uzmanların uyarılar yaptığını hatırlatan Toğrul, “Organizasyon diye bir şey yok. Bir an önce yardım gelmesi lazım. İnsanların ısınması için gerekli şeyler ve yemek en öncelikli ihtiyaçlar” ifadelerini kullandı.